30.10.11

Κοινή επιστολή Ρομπέι και Μπαρόζο στη G20

Οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρώπη ζητούν από τους εταίρους τους της G20 να συμβάλουν στις προσπάθειες των Ευρωπαίων για την επίλυση της κρίσης. «Το γεγονός ότι εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα εκπληρώσουμε το ρόλο μας, δεν αρκεί για μια παγκόσμια ανάκαμψη», επισημαίνουν στην επιστολή τους.

Κοινή επιστολή προς τους εταίρους τους της G20 απέστειλαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπέι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ζητώντας τους να συμβάλουν στις προσπάθειες των Ευρωπαίων για την επίλυση της κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Στην επιστολή τους, Μπαρόζο και βαν Ρομπέι παραθέτουν και εξηγούν στα μέλη της G20, η οποία συνέρχεται σε επίπεδο κορυφής στις 3 και 4 Νοεμβρίου στις Κάνες της νότιας Γαλλίας, τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την Τετάρτη.
«Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με ακρίβεια και εν καιρώ και είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσουν στη γρήγορη επίλυση της κρίσης. Ωστόσο, το γεγονός ότι εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα εκπληρώσουμε το ρόλο μας, δεν αρκεί για μια παγκόσμια ανάκαμψη και μια ισορροπημένη ανάπτυξη», τονίζουν στην επιστολή τους οι δυο αξιωματούχοι.
«Είναι απαραίτητο να ενεργήσουν από κοινού τα μέλη της G20 στο σύνολό τους υπό το πνεύμα της κοινής ευθύνης και του κοινού στόχου», προσθέτουν και υπογραμμίζουν ότι στόχος της ΕΕ κατά τη σύνοδο στις Κάνες είναι «η συμβολή στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο, η υποστήριξη μιας διαρκούς ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και η διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».
Οι Ευρωπαίοι, πιεζόμενοι από τους εταίρους τους να κινηθούν γρηγορότερα για την επίλυση της κρίσης, θέλουν να μεταβούν στις Κάνες έχοντας μέτρα να προτείνουν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/10/2011_412412

No comments: