29.11.11

Σχέδια δημόσιας εγγραφής για το Facebook - WSJ

Σε δημόσια εγγραφή αναμένεται να προχωρήσει το Facebook που θα αποτιμά το μεγαλύτερο site κοινωνικής δικτύωσης στα 100 δισ. δολ., ποσό διπλάσιο από την αποτίμηση της Hewlett Packard. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Facebook ενδέχεται να καταθέσει επίσημη αίτηση δημόσιας εγγραφής ίσως και πριν από τα τέλη του έτους, ώστε να αντλήσει 10 δισ. δολ.

Η αποτίμηση των 100 δισ. δολ. είναι διπλάσια από ότι είχε εκτιμηθεί τον Ιανουάριο όταν το Facebook ανακοίνωσε επένδυση 1,5 δισ. δολ. από την Goldman Sachs και άλλους επενδυτές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Facebook, που πλέον δηλώνει ότι έχει περισσότερα από 800 εκατ. μέλη μετά από την εκρηκτική ανοδική πορεία των τελευταίων 7 ετών, ακόμη δεν έχει επιλέξει τις τράπεζες με τις οποίες θα συνεργαστεί. Η WSJ ωστόσο, αποκαλύπτει ότι εσωτερικά έχει γίνει όλη η διεργασία και πως η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει ανά πάσα στιγμή.

Επισημαίνεται ότι ο Facebook δεν ανακοινώνει αποτελέσματα. Το Reuters όμως, επικαλούμενο πηγή προσκείμενο στις συζητήσεις, αναφέρει πως τα έσοδα του Facebook διπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2011 στα 1,6 δισ. δολ.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/668755/ArticleNewsWorld.aspx

______________________________________________

θα είναι ορόσημο μια τέτοια IPO

No comments: