30.11.11

Schaeuble: Επαναφέρει το θέμα των γραπτών δεσμεύσεων για 6η δόση

Τις γραπτές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να εκταμιευτεί η έκτη δόση, επαναφέρει στο προσκήνιο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

"Η εκταμίευση της έκτης δόσης προϋποθέτει γραπτές δεσμέσεις από την Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κυβερνητικοί κύκλοι από την Αθήνα σχολιάζοντας τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δήλωσαν στο Capital.gr: "Η 6η δόση εγκρίθηκε. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η απόφαση είναι ομόφωνη και ανακοινώθηκε επίσημα από το Eurogroup".

Ξεχωριστά ο Γερμανός αξιωματούχος χαρακτήρισε την 9η Δεκεμβρίου "ημέρα μεγάλων αποφάσεων". "Η Ευρώπη χάνει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της εμπιστοσύνης της αγοράς κάθε εβδομάδα που περνά", δήλωσε και τόνισε την ανάγκη γρήγορης εύρεσης λύσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης. "Όσο πιο σύντομα λύσουμε τα προβλήματά μας, τόσο πιο γρήγορα θα ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη. Δεν νιώθω καλά ως Ευρωπαίος όταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο τα προβλήματα μας βρίσκονται στην κορυφή της αντζέντας των G7 και G20". Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει την ικανότητα της να επιλύσει τα προβλήματά της και οποιαδήποτε λύση αποσύρει τις πιέσεις για μεταρρυθμίσεις θα είναι επιβλαβής, σύμφωνα με τον Schaeuble.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ότι οι 27 χώρες θα συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, παρέχοντας συντονισμένα ένα γύρο εθνικών εγγυήσεων. Κάθε χώρα θα είναι υπεύθυνη για την παροχη εγγυήσεων στις δικές της τράπεζες. 

Εξάλλου, ο Γερμανός αξιωματούχος αρνήθηκε ότι γνωρίζει περί συζητήσεων μεταξύ της Ιταλίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για πιθανό πακέτο στήριξης. "Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Mario Monti, θα ανακοινώσει τα βήματα των μεταρρυθμίσεων την επόμενη εβδομάδα", είπε.


http://www.capital.gr/News.asp?id=1343720 


_________________________________________


είναι περίεργες... το μόνο βέβαιο

No comments: