23.12.11

Kαμία πράξη ακόμα και σε μετοχές του 20άρη! (11:44)

Παρά το θετικό πρόσημο  της αγοράς, δεν έχει γίνει καμία πράξη ακόμα και σε μετοχές όπως η Folli Follie. Kαι οι πολιτικές εξελίξεις "προεξοφλούνται" στο ταμπλό.  
Με τις συναλλαγές στα 4,1 εκατ. ευρώ, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται οριακά, κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Χωρίς να υπάρχει κάποιος αξιόλογος λόγος που να δικαιολογεί κάτι... περισσότερο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αν και είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα. Πολλά από τα κέφάλαια και πολλές από τις παραδοσιακές θέσεις που κρατούσαν οι ξένοι, πλέον δεν υπάρχουν ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν μειωθεί σημαντικά. Φωτεινές εξαιρέσεις είναι η τοποθέτηση funds στη ΔΕΗ, στη Βαρυτίνη, τα Folli Follie, που έχουν τοποθετηθεί σε χαμηλά επίπεδα και ποντάρουν στο γύρισμα της ελληνικής οικονομίας.

Εντύπωση προκαλεί που στο Χ.Α. δεν έχει γίνει καμία πράξη ακόμα, στα Folli Follie, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΛΠ, την Βαρυτίνη, τη Frigoglass, με τους χρηματιστές να σχολιάζουν ότι δεν έχουν “παντρευτεί” ακόμα οι εντολές αγορών/πώλησης στις συγκεκριμένες μετοχές. Κατά τα άλλα, σε ανοδικό τέμπο παραμένει η MIG, με άνοδο πάνω από 5%, Κύπρου 2,36%, Marfin Popular 1,92%, Alpha 1,80%, ΟΠΑΠ στο 1,94%, Πειραιώς στο 1,30%. Πτωτική η Εθνική, λίγο κάτω από 1%, στο 1,57 ευρώ και η Coca Cola, που υποχωρεί οριακά στα 12,82 ευρώ.

No comments: