23.12.11

Αγκάθι το επιτόκιο για το PSI

Το επιτόκιο των ομολόγων είναι ένα από τα εκκερεμή και προβληματίζοντα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις για το PSI, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μουρμούρα, μεταδίδει το Reuters, ενώ σε άλλα θέματα έχει δημιουργηθεί κλίμα σύγκλισης.
"Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου με το Steering Committee", δήλωσε ο κ. Γ. Μουρμούρας.
"Φαίνεται ότι υπάρχει σύγκλιση σε πολλά σημεία (π.χ. στα CACs -ρήτρες συλλογικής δράσης, στο ζήτημα του προτιμησιακού πιστωτή)", δήλωσε, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι δύο πλευρές απέχουν ακόμα σε ορισμένα σημεία.
"Εύχομαι, στα σημεία τριβής (π.χ. το κουπόνι) αλλά και στα άλλα θέματα που εκκρεμούν (π.χ. ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση του εγχωρίου χρηματοπιστωτικού συστήματος) σύντομα να βρεθεί η χρυσή τομή, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με επιτυχία".
Οι συνομιλίες συνεχίζονται σε τεντωμένο σχοινί, με την αποχώρηση του επενδυτικού ταμείου Vega να υπογραμμίζει το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκονται. Μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται "με δυσκολία", χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Μόλις την Τρίτη ο κ. Βενιζέλος είχε εκφράσει αισιοδοξία ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. 


http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1633900&nt=103

No comments: