31.1.12

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης - Ηλεκτρονικά η κατάθεση δικογράφων

Στη Βουλή κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής».
Με το νομοθέτημα προβλέπονται παρεμβάσεις στη συναινετική λύση του γάμου, την παράταση του ωραρίου των δικαστηρίων (κατά δύο ώρες), τις εργατικές διαφορές και τα ασφαλιστικά μέτρα, τη θέσπιση Μονομελών Εφετείων Κακουργημάτων, τον περιορισμό αναβολών των δικών, τη μεταφορά μεγάλου μέρους της δικαστηριακής ύλης στα ειρηνοδικεία, την καθιέρωση πιλοτικής δίκης (δίκες εξπρές) και στο Ελεγκτικό Συνέδριο πλέον του Συμβουλίου Επικρατείας που ήδη ισχύει, και την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, ενώ καθιερώνεται το δικαίωμα αποζημίωσης των πολιτών σε περίπτωση καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης από τα ελληνικά δικαστήρια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2129312

Στον κόσμο του διαδικτύου εισέρχεται η Δικαιοσύνη, καθώς πλέον θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, στα πολιτικά δικαστήρια της χώρας, τα δικόγραφα (μηνύσεις, αγωγές, εξώσεις κ.λπ.), ενώ ηλεκτρονικά θα χορηγούνται επιπρόσθετα από τα δικαστήρια τα πιστοποιητικά και τα άλλα -αναγκαία για μια δίκη - έγγραφα.
Ειδικότερα, στο Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων κ.λπ. στα πολιτικά δικαστήρια της χώρας.
Στόχος της καθιέρωσης της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων είναι η αποφόρτιση των δικαστικών υπηρεσιών, η απλοποίηση και η ενοποίηση των διαδικασιών κατάθεσης δικογράφων, καθώς και η διευκόλυνση των δικηγόρων.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2129299


______________________________________________

όποιος έχει πάει να παρακολουθήσει πως απονέμεται η δικαιοσύνη εγχωρίως, ειδικά όταν η Ευελπίδων δεν έχει θέρμανση, τότε ξέρει πως αυτά είναι πολύ λίγα...

η ηλεκτρονική υποβολή δικογράφων ήταν όρος της δόσης Σεπτεμβρίου 2011, είμαστε σχεδόν Φλεβάρη 2012, μια χαρά...

No comments: