28.2.12

Το Καράκας έστειλε καύσιμα στη Συρία

Δύο φορτηγά πλοία με καύσιμα έστειλε περυσι η Βενεζουέλα στη Συρία και θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τη χώρα, παρά τις κυρώσεις που υιοθετήθηκαν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Το Καράκας έστειλε καύσιμα στη Συρία
«Στείλαμε τουλάχιστον δύο φορτηγά - πλοία με ντίζελ», είπε στον Τύπο ο υπουργός Ραφαέλ Ραμίρες που είναι και επικεφαλής της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PDVSA.

Η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να προμηθεύει τη Συρία σε «συνάρτηση με τις ανάγκες», πρόσθεσε χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Σύμμαχος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη Λατινική Αμερική, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατηγορεί τη διεθνή κοινότητα ότι θέλει να αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.

Το Καράκας επέκρινε έντονα τις κυρώσεις κατά της Συρίας και του Ιράν, δύο χωρών με τις οποίες η Βενεζουέλα διατηρεί στενές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ενίσχυσαν τις κυρώσεις κατά της Δαμασκού σε μια προσπάθεια να απομονώσουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ και να εμποδίσουν τη συνέχιση της καταστολής κατά των αντικαθεστωτικών. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν νέες κυρώσεις, χθες Δευτέρα, στις Βρυξέλλες με στόχο την Κεντρική Τράπεζα της Συρίας.
Τουλάχιστον 7.600 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης που εξελίχθηκε σε εξέγερση στη Συρία πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63622937

No comments: