28.2.12

Ξανά στο προσκήνιο το θέμα της επιτροπείας - Επίτροπο ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας ζητά για την Αθήνα ο Juncker

Οι απαιτήσεις των Βρυξελλών από την Αθήνα δεν έχουν τέλος, μία μόλις εβδομάδα μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, ύψους 130 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η γερμανική Die Welt, o πρόεδρος του Eurogroup, J. C. Juncker φέρεται να τάσσεται υπέρ της εγκατάστασης στην Αθήνα ενός επιτρόπου, αρμόδιου για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας.
"Υποστηρίζω σε μεγάλο βαθμό την ιδέα ενός επιτρόπου για την ανάπτυξη των οικονομικών δομών της Ελλάδας", φέρεται να δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρος του Eurogroup. H συνέντευξη αυτή περιλαμβάνεται στο αυριανό φύλλο της Die Welt. "Mια τέτοια κίνηση είναι απαραίτητη, καθώς οι οικονομικές δομές της Ελλάδας διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τις αντίστοιχες άλλων ευρωπαϊκών δομών", φέρεται να σχολιάζει παράλληλα ο Juncker, επισημαίνοντας παράλληλα πως η πρότασή του αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη γερμανική πρόταση για διορισμό επιτρόπου αρμόδιου για τον ελληνικό προϋπολογισμό.
Το θέμα της ενίσχυσης της εποπτείας στην Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί για την  ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
"Αν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, θα αποχωρήσουμε κι εμείς", προειδοποίησε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Juncker δεν αποκλείει η Ελλάδα να χρειαστεί και νέα οικονομική βοήθεια, αναδεικνύει την ανάγκη δομικών μεταρρυθμίσεων, ενώ τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί η φυγή μεγάλων κεφαλαίων στο εξωτερικό.
"Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει τάξη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια", δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο Juncker.

http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/37677-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%BF-juncker

No comments: