29.3.12

Αίτηση πτώχευσης από την Ashley & Holmes

Υπό πτώχευση βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες επισήμως η άλλοτε κραταιά εταιρεία Ashley and Holmes, του επονομαζόμενου και «εθνικού διαφημιστή» κ. Γεράσιμου (Μάκη) Σεριάτου, έχοντας ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που εκτιμώνται έως και σε 18 εκατ. ευρώ, ακόμη και έναντι εργαζομένων της.

Ο ίδιος βέβαια προσπαθεί να κατοχυρώσει την αποστασιοποίησή του από τα… τεκταινόμενα, έχοντας εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο (τον Δεκέμβριο) αλλά και δηλώνοντας αριστερά - δεξιά ότι δεν έχει σχέση με τις οφειλές της εταιρείας(!), ενώ φέρεται να αφήνει και αιχμές για κακοδιαχείριση εκ μέρους στελεχών.

Την αίτηση πτωχεύσεως κατέθεσε μόλις στις 22 Μαρτίου η νέα διοίκηση της εταιρείας με πρόεδρο την κ. Παναγιώτα Καπελετζή (αδελφή της συζύγου του κ. Μάκη Σεριάτου και δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Καπελετζή) και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γεώργιο Βαλιμίτη.

Σημειώνεται ότι μέχρι τον Δεκέβριο του 2011 τη διοίκηση της εταιρείας ασκούσαν ως πρόεδρος ο κ. Μάκης Σεριάτος και ως διευθύνων σύμβουλος ο κ. Γρηγόρης Τσιμογιάννης, ενώ τα πρόσωπα που σήμερα κατέχουν τις ίδιες θέσεις δεν εμφανίζονταν τότε στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα δε με επίσημα έγγραφα, φαίνεται να έχει μεσολαβήσει και άλλη αλλαγή διοικήσεως καθώς στις 19/1/2012 πρόεδρος της ίδιας εταιρείας εμφανιζόταν ο κ. Δημήτρης Λαγουβάρδος, με την κ. Καπελετζή να κατέχει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι της αίτησης πτωχεύσεως προηγήθηκε, με διαφορά μικρού χρονικού διαστήματος, μία αποτυχημένη προσπάθεια υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99, καθώς η εταιρεία παραιτήθηκε από το σχετικό δικόγραφο.

Κατόπιν αυτής της αποτυχημένης προσπάθειας, η διοίκηση της Ashley and Holmes επανήλθε με δήλωση στάσης πληρωμών και αίτηση πτωχεύσεως, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα, καθώς η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, που είχε διαφορά ημερών, προαπαιτεί η αιτούσα εταιρεία να… μη βρίσκεται σε στάση πληρωμών!
Το βασικό ερώτημα είναι πώς γίνεται η εταιρεία να μην ήταν σε στάση πληρωμών, λίγες μέρες πριν, και να περιέλθει ξαφνικά σε πλήρη αδυναμία, όταν είναι γνωστό ότι η πλειονότητα των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Αshley and Holmes χρονολογείται από το 2011, ενώ η ίδια είναι πρακτικά ανενεργή από τις αρχές του 2012.

Αυτό άλλωστε προκύπτει αβίαστα και από τον καταιγισμό δημοσιευμάτων για «κανόνι», ακάλυπτες επιταγές κ.λπ., ήδη από το τέλος του 2011 και τις αρχές του 2012, τα οποία ουδέποτε διαψεύστηκαν, όπως αυτά που σημειώνουμε ενδεικτικά:

Πάνω από 6 εκατομμύρια τα «κανόνια» Σεριάτου σε MEGA, ANT1, ΔΟΛ και ΣΚΑΙ
Κρίσιμες ώρες για την Ashley του «εθνικού διαφημιστή» Μάκη Σεριάτου
Τα κανάλια πληρώνουν το «κανόνι» της Ashley

Μάκης Σεριάτος: Το «χρυσό παιδί» της διαφήμισης, που... φέσωσε με 18 εκατ. ευρώ τα media!

"Βόμβα" με Σεριάτο

Σε κάθε περίπτωση, η ίδια η Ashley & Holmes χρεώνει την οικονομική της κατάρρευση στην παγκόσμια οικονομική ύφεση, που προκάλεσε μείωση του τζίρου και των εσόδων της, με αποτέλεσμα να βρεθεί χωρίς ρευστότητα και να μην μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις υποχρεώσεις της εμπορίας της και της εν γένει δραστηριότητάς της, «μην έχοντας καμία ελπίδα πλέον βελτίωσης της κατάστασής της».

Συμπληρώνει, δε, στην αίτησή της ότι «βρισκόμαστε στο φοβερό αδιέξοδο να μη δυνάμεθα να καταβάλουμε ούτε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων μας και να μην ανταποκρινόμαστε στα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας μας».

Η αίτηση πτωχεύσεως θα εκδικαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου του 2012, ενώ άγνωστη παραμένει η μοίρα συγγενών εταιριών, το λογιστήριο των οποίων συστεγαζόταν με την Ashley, όπως Politics, United Media, Le spot Production κ.λά., υπό την ομπρέλα του ομίλου Ashley World Group

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/688462/Article.aspx

No comments: