31.3.12

διάφορα


Επεισόδια στην Ιερισσό για την επένδυση μεταλλουργείας χρυσού

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης των μεταλλείων χρυσού στην Ιερισσό, παρά τις αντιδράσεις εμφανίζεται η δημοτική Αρχή, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια με κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού, έξω από το δημαρχείο και όσο ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έληξαν κατά τις τρεις τα ξημερώματα.

Λισαβόνα: Μαζική διαδήλωση κατά της συγχώνευσης κοινοτήτων
Στους δρόμους της Λισαβόνας κατέβηκαν σήμερα χιλιάδες Πορτογάλοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση 1.000-1.500 κοινοτήτων, στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης που έχουν ζητήσει οι πιστωτές της χώρας.

Κύπρος: Σε δύο χρόνια η Τουρκία θα στέλνει νερό στα κατεχόμενα
Με υποθαλάσσιους αγωγούς η Τουρκία θα αρχίσει να στέλνει σε δύο χρόνια νερό στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Βρετανία: Έσβησε η φλόγα που έκαιγε στην εξέδρα Elgin της εταιρείας Total
Έσβησε η φλόγα που έκαιγε στην εξέδρα άντλησης Elgin της πετρελαϊκής εταιρείας Total στη Βόρεια Θάλασσα, όπως ανέφερε σήμερα στέλεχος της γαλλικής εταιρείας στον λογαριασμό του στο twitter.
"Η φλόγα στην εξέδρα άντλησης Elgin έσβησε χθες το βράδυ", έγραψε ο Κριστόφ ντε Μαργκερί. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την πληροφορία.

 Δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές η Βάσω Παπανδρέου
Την εκτίμηση της πως "βραχυπρόθεσμα το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι καθόλου ευοίωνο" εκφράζει η Βάσω Παπανδρέου η οποία σε συνέντευξή της στη REAL NEWS ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Β. Κορέα: Η διακοπή της αμερικανικής βοήθειας απειλεί τη συμφωνία για τα πυρηνικά
Η Βόρεια Κορέα επέκρινε σήμερα την αμερικανική απόφαση για αναστολή της επισιτιστικής της βοήθειας, ένα μέτρο αντιποίνων για την εκτόξευση πυραύλου που ετοιμάζει, κρίνοντας ότι η ενέργεια αυτή θα ακυρώσει τη συμφωνία του Φεβρουαρίου που προβλέπει ένα μορατόριο στις πυρηνικές της δραστηριότητες.
"Η υπερβολική αντίδραση των ΗΠΑ (στο σχέδιο εκτόξευσης δορυφόρου που έχει ανακοινωθεί) ξεπερνά τα όρια", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πιονγκγιάνγκ τον οποίο επικαλείται το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση ακροδεξιών οργανώσεων στη Δανία
Η πόλη Ααρχους της Δανίας προετοιμάζεται σήμερα για τη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει εκεί ακροδεξιές οργανώσεις από αρκετές χώρες της Ευρώπης, ενώ ενισχυμένη είναι η παρουσία της αστυνομίας στην πόλη.
Μεταξύ των ακροδεξιών οργανώσεων που θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, που θα γίνει σε ένα πάρκο του Ααρχους, είναι η Ένωση Αμυνας της Αγγλίας (EDL) και παρόμοιες οργανώσεις από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Πολωνία και τη Δανία.
Οι ομιλητές αναμένεται να αναφερθούν «στη συνεχιζόμενη ισλαμοποίηση της Ευρώπης» και άλλα παρόμοια θέματα όπως η σαρία (ισλαμικός νόμος) και η μετανάστευση.

Η Χ. Κλίντον ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι η Σαουδική Αραβία θα διατηρήσει σταθερή την προσφορά πετρελαίου
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον συζήτησε σχετικά με το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στις προσπάθειες διατήρησης μιας σταθερής παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου χθες με τον Σαουδάραβα μονάρχη Αμπντάλα, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Η Κλίντον συναντήθηκε με τον μονάρχη, τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ Σαούντ αλ Φάισαλ και άλλους αξιωματούχους χθες, μια ημέρα πριν από μια σύνοδο των χωρών του Κόλπου για να συζητηθεί η περιφερειακή ασφάλεια. Πηγές είπαν ότι η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ήθελε να λάβει διαβεβαιώσεις ότι το Ριάντ δεν θα μειώσει την παραγωγή.

Ενδιαφέρον από 17 για τη ΔΕΠΑ
Δεκαεπτά επενδυτές από 12 χώρες, μεταξύ των οποίων επτά εκτός Ευρωζώνης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου).

Στις καλένδες οδεύουν οι ευθύνες για το έλλειμμα του 2009

Καταλογίζει, ωστόσο, σαφείς πολιτικές ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ν.Δ., Γιάννη Παπαθανασίου, για αποσιώπηση της πραγματικής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, ενώ, αντίθετα, συμπεραίνει ότι οι χειρισμοί του διαδόχου του, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν διόγκωσαν τεχνητά το έλλειμμα του 2009. 



No comments: