31.3.12

Πρόσκληση Μόντι στο Πεκίνο για επενδύσεις στην Ιταλία

Πρόσκληση στο Πεκίνο να προχωρήσει σε επενδύσεις στη χώρα του απηύθυνε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, κατά τις επαφές που είχε με τον Κινέζο πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο και τον επικεφαλής της China Investment Corporation (CIC), Λου Τζιουέι.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Μόντι σημείωσε ότι υπάρχει σαφώς ενδιαφέρον για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, όπως είπε, ωστόσο, δεν έχει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο. «Δεν θέλω να εμφανιστώ υπερβολικά φιλόδοξος όμως ελπίζω να προκαλέσω νέο ενθουσιασμό στην Ιταλία. Υπογραμμίσαμε μία από τις πλευρές που κατά την άποψή μας πρέπει να ενισχυθούν, την πλευρά των επενδύσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις επαφές του.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιχείρησε επίσης να καθησυχάσει το Πεκίνο υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα με την κρίση χρέους της ευρωζώνης βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση του, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνησή του έχουν αποτέλεσμα.
Στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του που περιλάμβανε επίσης το Καζακστάν, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, ο Μόντι επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε κάνει και στο Τόκιο, ότι τα χειρότερα στην κρίση χρέους της ευρωζώνης φαίνεται να έχουν περάσει. Ωστόσο, επέμεινε ότι «κανείς δεν μπορεί να πει ότι η κρίση έχει τελειώσει».
Όπως αποκάλυψε τέλος, ο κ. Μόντι, ο κ. Τζιουέι τού είπε πως η CIC εξέταζε το ενδεχόμενο να επενδύσει στην Ιταλία πέρσι, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει τα σχέδιά της, εν μέρει επειδή ανησυχούσε για την ακαμψία της εργατικής νομοθεσίας. «Δίστασαν να προχωρήσουν επειδή είδαν κάποια προβλήματα στην ιταλική οικονομία. Ένα από τα προβλήματα που αναφέρθηκε συγκεκριμένα ήταν η ανεπάρκεια ευελιξίας στην αγορά εργασίας», σημείωσε.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2159098

______________________________________________________

όποιος ξέρει τι ..νομοθεσία επικρατεί στην Κίνα

(Παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας» σε κινεζικά εργοστάσια της Apple: Σειρά αυτοκτονιών εργαζομένων στη Foxconn πέρυσι, καθώς και καταγγελίες για υπερβολικές ώρες εργασίας και επικίνδυνων συνθηκών εργασίας οδήγησαν την Αpple να ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας.
Η έρευνα του οργανισμού - μία από τις μεγαλύτερες που έχουν ποτέ διεξαχθεί για τη λειτουργία αμερικανικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό - διαπίστωσε ότι πολλοί εργαζόμενοι δούλευαν περισσότερες από 60 ώρες την εβδομάδα, κάποιες φορές για επτά ημέρες συνεχόμενα χωρίς να πάρουν την απαιτούμενη μία ημέρα ξεκούρασης, απλήρωτες υπερωρίες και κακές συνθήκες ασφαλείας.
Το πόρισμα βασίστηκε σε έρευνα με τη συμμετοχή 35.000 υπαλλήλων σε τρία εργοστάσια.
Οι μέσες μηνιαίες αποδοχές στα τρία εργοστάσια κυμαίνονταν από 360 δολάρια μέχρι και 455 δολάρια. Πρόσφατα η Foxconn αύξησε κατά 25% τους μισθούς.
Παράλληλα, η FLA ανακοίνωσε ότι η Foxconn συμφώνησε να συμμορφωθεί με τα πρότυπα του οργανισμού για τις ώρες εργασίας και να τις μειώσει στο νόμιμο όριο των 49 ωρών την εβδομάδα που ισχύει στην Κίνα. Παράλληλα, η εταιρεία θα προσλάβει χιλιάδες εργαζομένους για να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες.)

τότε μπορεί να καταλάβει τη διαφορά και την απόσταση που χωρίζει την Ευρώπη από τη Κίνα

No comments: