6.4.12

Παπαδήμος: μέχρι το τέλος του 2013 θα ανακτήσουμε όλη τη χαμένη ανταγωνιστικότητα


Οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις που υιοθετούνται από την ελληνική κυβέρνηση, θα βοηθήσουν τη χώρα να ανακτήσει την χαμένη της ανταγωνιστικότητα μέχρι το τέλος του 2013, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Μιλώντας στο κυπριακό κοινοβούλιο στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα, ο Παπαδήμος επαναδιατύπωσε ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει μέχρι το τέλος του β΄ εξαμήνου του 2013.

«Στη διάρκεια του 2010 και 2011 ανακτήσαμε το 50% της ανταγωνιστικότητας που είχαμε χάσει από το 2000 σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα ανακτήσουμε όλη τη χαμένη ανταγωνιστικότητα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Εάν παραμείνουμε πλήρως αφοσιωμένοι στην εκπλήρωση των στόχων μας, και εάν υλοποιήσουμε αποτελεσματικά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ξεκινήσει στο β΄ μισό του 2013», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ημέρες οι Έλληνες βουλευτές συνεχίζουν να εγκρίνουν σειρά μεταρρυθμίσεων σε ένα νομοθετικό σπριντ, αλλά η Ελλάδα ακόμη έχει κι άλλες περικοπές στον προϋπολογισμό μπροστά της.

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα πρέπει να ανακοινώσει νέα μέτρα περαιτέρω λιτότητας ύψους 11 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, προκειμένου να καλύψει το αναμενόμενο κενό στον προϋπολογισμό το 2013 και το 2014, ώστε να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν τεθεί από τους διεθνείς δανειστές.

© Dow Jones Newswires


____________________________________________



1. η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ξεκινήσει στο β΄ μισό του 2013
2. εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα ανακτήσουμε όλη τη χαμένη ανταγωνιστικότητα


το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ γίνεται προσπάθεια να καταγράφονται όλες οι απόψεις


3 comments:

Anonymous said...

αλλαγη ψυχολογιας εχουμε

Anonymous said...

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

geokalp said...

ούτε αλλαγή ψυχολογίας
ούτε ξεκινάει η ανάπτυξη

ευχολόγια και εξορκισμοί