19.4.12

Ευ. Βενιζέλος: Το «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος

Τη διαβεβαίωση πως δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές καθώς πως δεν θα μπουν νέοι φόροι έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στη λήψη διαρθρωτικών μέτρων εστίασε ο Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές καθώς και πως δεν θα μπουν νέοι φόροι, ερωτηθείς για τα μέτρα που θα κληθεί να ανακοινώσει η νέα κυβέρνηση τον Ιούνιο.
Σε συνέντευξή του στο Mega, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, ανέφερε πως «δεν χρειάζονται απολύσεις, όσο αναδιατάξεις», ενώ επανέλαβε την πρότασή του για παράταση της διάρκειας εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής κατά ένα χρόνο, δηλαδή έως και το τέλος του 2015, κάτι που «κάνει τα πράγματα πιο ήπια, πιο φιλικά».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του πως μόνη λύση για να κυβερνηθεί ο τόπος αξιόπιστα είναι να είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Αφού σημείωσε πως αυτοδυναμία στις εκλογές δεν πρόκειται να υπάρξει, τόνισε πως θέλει συνεργασίες και επέκρινε έντονα τον πρόεδρο της ΝΔ για τη στάση του στο θέμα: «Ο κ. Σαμαράς λέει δεν θέλει συνεργασία. Εμείς θέλουμε συνεργασίες με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για να υπερβούμε το Μνημόνιο ... ο κ. Σαμαράς έχει μια εμμμονή με την πρωθυπουργία ... είναι αντιφατικός και παλινωδεί διαρκώς ... Το θέμα μου δεν είναι να γίνω Πρωθυπουργός, θέλω όμως να πάρω τη διερευνητική εντολή για να φτάσουμε σε συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εικόνα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, επισήμανε πως, αν αυτή η εικόνα αποτυπωθεί στην κάλπη, η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτικό αδιέξοδο. Παράλληλα τάχθηκε κατά της διεξαγωγής νέων εκλογών, σημειώνοντας πως «επανάληψη των εκλογών είναι απειλή του κ. Σαμαρά».
Ερωτηθείς για την περιβόητη φράση «λεφτά υπάρχουν», ανέφερε πως «ήταν λάθος για την παράταξη και για τη χώρα γιατί χαλάρωσε τα αντανακλαστικά μας ... έπρεπε να κινηθούμε νωρίτερα, έπρεπε να ληφθούν τα μέτρα που θα μάζευαν το έλλειμμα από την αρχή». Πρόσθεσε πάντως πως δεν μπορεί να κρυφτεί η ευθύνη και για το τι έγινε έως το 2009. Επανέλαβε ακόμη πως ο ίδιος ήταν εναντίον της προσφυγής στο ΔΝΤ καθώς και πως το πρώτο μνημόνιο ήταν ελλιπές, επισημαίνοντας πάντως πως πήγαμε σε αυτό κατ' ανάγκη.
Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα που είχε εξαγγείλει ο κ. Παπανδρέου σημείωσε: «Αιφνιδιάστηκα με την εξαγγελία που έγινε για το δημοψήφισμα και προσπάθησα μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου να διαμορφώσω ένα πλαίσιο, ότι εντάξει να το δούμε κι αυτό, αλλά μετά τη συμφωνία, μετά το PSI, αφού ολοκληρωθούν όλα, αφού πάρουμε τα λεφτά, χωρίς να τίθεται θέμα παραμονής στο ευρώ και θα μπορούσαμε και να το αποφύγουμε, έτσι είπα αμέσως, αν συγκεντρωθεί στη Βουλή πλειοψηφία 3/5, 180 βουλευτών. Μετά έγιναν αυτά που ξέρετε, έγιναν οι Κάννες και γυρνώντας από τις Κάννες έκανα τη δήλωση, η οποία στην πραγματικότητα ανακάλεσε το δημοψήφισμα».
Σε ερώτηση για το πώς αξιολογεί τον κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργό απάντησε: «Νομίζω ότι το κεφάλαιο αυτό τώρα έκλεισε, δεν αξιολογείται τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν είναι υποψήφιος και το γεγονός ότι δεν είναι υποψήφιος σημαίνει κάτι, έτσι δεν είναι;» Και πρόσθεσε: «Τώρα πρέπει να αξιολογήσει ο κόσμος τις υπάρχουσες προτάσεις. Ας αξιολογήσει τον κ. Σαμαρά και εμένα».
Eρωτηθείς αν εκτός από την «συγγνώμη» του στον ελληνικό λαό, «συγχωρεί και τον Γιώργο Παπανδρέου;», ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Παπανδρέου εγκατέλειψε την πρωθυπουργία και την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι δεν γνωρίζει άλλη τέτοια πράξη ανάληψης πολιτικής ευθύνης.
Σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως έγινε «εκτενής συζήτηση για το σενάριο της συντεταγμένης χρεοκοπίας, η οποία είναι προθάλαμος εξόδου από το ευρώ».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2166626

____________________________________________

ενδεχομένως να είναι δίκαιο ο Μπένυ να προηγείται του Σαμ στο "καταλληλότερος" (ελληνική πατέντα "εφεύρημα" αυτή!):
στο μπλα μπλα είναι άπαιχτος, μέχρι που διακόπτει και τον εαυτό του!

ΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΑΠΛΑ:
η νέα αλλαγή "ατζέντας" των καναλιών, από μεταναστευτικό που δε βοήθησε πολύ τη ΝΔ, σε "Άκη" και "λεφτά" ισοδυναμεί με μια στροφή προς ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ (=δικομματισμού)
ο στόχος είναι ξεκάθαρος: ΝΔ+ΠΑΣΟΚ να πάρουν 45-50% της συμμετοχής στις εκλογές

 

No comments: