28.4.12

Στα σκαριά ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης

Λίγο πριν από τη σύστασή του φαίνεται ότι βρίσκεται ο πρώτος αμιγώς ευρωπαϊκός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Roland Berger, πολλές τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επενδύσουν ανοίγοντας το δρόμο για τον πρώτο ευρωπαϊκής προέλευσης, αλλά με παγκόσμια ακτίνα δράσης, οίκο αξιολόγησης.
Για να ολοκληρωθούν τα συμβόλαια με τους επενδυτές πρόκειται να συσταθεί ίδρυμα και μια εταιρεία που θα αναλάβει το λειτουργικό σκέλος της διαδικασίας. Κρατική συμμετοχή δεν προβλέπεται. Πρώτο ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης θα είναι ο Μάρκους Κραλ, βασικό στέλεχος της εταιρείας συμβούλων Roland Berger, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του.
Το αρχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τα 130 εκατομμύρια, δήλωσε η Κλαούντια Ρούσο, εκπρόσωπος της Roland Berger. Από το Μάιο όμως θα επισπευστούν οι διαδικασίες, θα γίνουν συναντήσεις και με άλλους επενδυτές και υπολογίζεται ότι το φθινόπωρο θα έχει συσταθεί το ίδρυμα και η εταιρεία.
Πηγή: Deutsche Welle
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2171249

______________________________________________

ο Roland Berger είναι ο οίκος που πρότεινε το σχέδιο Eureka
σιγά μη θυμούνται οι περισσότεροι τι έλεγε...

 

No comments: