30.5.12

Εκκληση 50 οικονομολόγων: Μην αφήσετε την Ελλάδα να καταρρεύσει

Εκκληση προς τους ηγέτες της Ευρώπης να μην αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει απευθύνουν 50 κορυφαίοι οικονομολόγοι, πρώην πρωθυπουργοί και ευρωβουλευτές, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle.
Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Αιχελ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο και ο Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.
Οι υπογράφοντες επισημαίνουν ότι αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε χωρίς προβλήματα να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το χώρο του κοινού νομίσματος.
«Εμείς, αντίθετα, πιστεύουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνεπαγόταν μια πολιτική και οικονομική καταστροφή» αναφέρουν και προσθέτουν ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διάσωσης δεν προσφέρουν σίγουρη προστασία.
Όπως υποστηρίζουν, «ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ  θα μπορούσε να προκαλέσει την διάλυση όλης της ευρωζώνης, κάτι που θα οδηγούσε σε βαθιά ύφεση και θα είχε ως συνέπεια μια νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση».
Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν στην Ελλάδα την ευκαιρία να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, εντός της ευρωζώνης.
Ότι η πολιτική λιτότητας ήταν καταδικασμένη στην αποτυχία είναι στο μεταξύ αδιαμφισβήτητο, διευκρινίζουν οι υπογράφοντες, καλώντας τον πολιτικό κόσμο να βρει μια συμβιβαστική λύση που θα εγγυάται το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, αλλά θα προφέρει και περισσότερο χρόνο στην Αθήνα για να αποπληρώσει τα χρέη της στο ΔΝΤ και στους εταίρους της.
Πηγή: Deutsche Welle
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2185589

____________________________________

εφόσον είναι μέσα ο Μπόφινγκερ τότε θα έχουν δίκιο
πολλοί λένε ότι πάμε για ..ατύχημα, όπως κάποτε οι μαφιόζοι έστελναν κάποιους να πειράξουν τα φρένα του αυτοκινήτου

No comments: