29.5.12

Bενιζέλος: Θα διευθετηθούν όλα τα δάνεια, ιδίως τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά

«Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την κυβερνητική λύση την επομένη των εκλογών, γιατί καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να προκύψει χωρίς τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, του προγράμματός του», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του σε Έλληνες ποντιακής καταγωγής, στην Καλλιθέα, στον δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ», ενώ αναφερθείς στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεσμεύτηκε ότι «θα διευθετηθούν όλα τα δάνεια, ιδίως τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά».

Διευκρίνισε δε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα γίνει "τσόντα" ούτε της δεξιάς ούτε της δημαγωγίας και του λαϊκισμού» και πως τα στελέχη του Κινήματος δεν είναι κολλημένα στις «καρέκλες».

«Όλες οι δυνάμεις που έχουν συνείδηση εθνικής ευθύνης, στο δικό μας πρόγραμμα πρέπει να έρθουν», συμπλήρωσε.

«Δεν μπορεί να σέρνεται η χώρα ακυβέρνητη, δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε μόνοι μας την ύφεση και την ανεργία και να βγάζουμε με τα ίδια τη χέρια μας τα μάτια μας», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι
ο «ζήτουλας» της Ευρώπης.

 

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε ότι και οι τράπεζες ζουν τη δική τους κρίση και περιμένουν μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση, μέσα από τα θετικά της δανειακής σύμβασης, να «ρίξουν ρευστότητα».

Επιπλέον, είπε ότι κανείς δεν τολμά να πει να μην εφαρμοστούν οι θετικές όψεις της σύμβασης και πως «η ανακεφαλαιοποίηση δεν είναι λεφτά στις τσέπες των τραπεζιτών αλλά προστασία των καταθετών».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση έρχονται στον έλεγχο του δημοσίου και ότι το σύμφωνο ρευστότητας στην αγορά είναι συγκεκριμένος κανόνας που θα επιβλέπει την εφαρμογή του το κράτος, ως μέτοχος. «Δέσμευσή μας είναι πως θα διευθετηθούν όλα τα δάνεια ιδίως τα στεγαστικά και καταναλωτικά», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος γενικότερα στη λύση που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διακανονισμό επιτοκίων στα ευρωπαϊκά επίπεδα, είπε ότι η λύση αφορά κατά μείζονα λόγο τους Έλληνες Ποντίους που έχουν πάρει τα ειδικά στεγαστικά δάνεια και αναφέρθηκε σε σειρά άλλων ρυθμίσεων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ποντιακό ελληνισμό. 

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4725725

____________________________________________

ωραίος!
πολύ ωραίος!
"θα σας διακανονίσω τα δάνεια!!!"

No comments: