28.5.12

Rompuy: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ - Πολλαπλάσια του σχεδίου Μάρσαλ η βοήθεια

Η Κύπρος έχει πληγεί όπως όλες οι χώρες από την ευρωπαϊκή κρίση, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, H.V. Rompuy, τονίζοντας παράλληλα τη δέσμευση για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

"Ακόμα και μεταξύ των ειδικών περιπτώσεων, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μοναδική" ανέφερε ο κ. Rompuy στην ομιλία που έδωσε στο κυπριακό κοινοβούλιο για την ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο.

Ο κ. Rompuy αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού για την καταπολέμηση της κρίσης, αλλά σημείωσε ότι η αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα υπήρξε μεγάλη, με την καταβολή περίπου € 150 δισ. από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

"Ορισμένες φορές κάποιοι ζητούν ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα. Λοιπόν, η στήριξη της Ευρώπης αντιστοιχεί σε πολύ περισσότερα από το σχέδιο Μάρσαλ. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η αλληλεγγύη μας" υπογράμμισε ο κ. Rompuy.

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επανέλαβε ότι αποτελεί ξεκάθαρη δέσμευση για την Ε.Ε. να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ με την τήρηση των όρων του μνημονίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις εκλογές η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτή την επιλογή.

"Διακυβεύονται πολλά, τόσο για εσάς ως γείτονες με στενές συνδέσεις στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα, αλλά και για όλους μας στην ευρωζώνη" κατέληξε ο κ. Rompuy.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/702485/Article.aspx

____________________________________________

εντάξει, 2-3 ποτηράκια σε κάνουν ..άλλον άνθρωπο!

η δήλωση είναι ισάξια με της Λαγκάρντ

No comments: