18.6.12

Παρέμβαση της ΕΚΤ ζητά ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ

Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δώσει ισχυρή απάντηση στις πιέσεις των αγορών, απηύθυνε ο Ισπανός υπουργός Εθνικής Οικονομίας, αφού οι ελληνικές εκλογές δεν καθησύχασαν τους επενδυτές σε ότι αφορά την μετάδοση της κρίσης χρέους, στέλνοντας έτσι τις αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων στο υψηλότερο επίπεδό τους από την εκκίνηση του ευρώ.

«Η ΕΚΤ πρέπει να δώσει ισχυρή απάντηση, με αξιοπιστία, σ’ αυτές τις πιέσεις των αγορών που εξακολουθούν να προσπαθούν να εκτροχιάσουν το project του ευρώ», δήλωσε στην ισπανική γερουσία ο κ. Christobal Montoro.

Σε ύψη ρεκόρ τα επισφαλή δάνεια

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1994 εκτινάχθηκαν τα επισφαλή δάνεια στην Ισπανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των επισφαλών δανείων ενισχύθηκε στο 8,72% τον Απρίλιο, από 8,37% τον προηγούμενο μήνα.

Σε απόλυτους αριθμούς, η αξία των επισφαλών δανείων αυξήθηκε σε έναν μήνα κατά 4,7 δισ. ευρώ στα 157,7 δισ. ευρώ, επιδεινώνοντας ασφυκτικά την κατάσταση για τις τράπεζες της χώρας.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/707650/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: