26.6.12

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος

Την παραίτησή του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος.

Το Euro2day.gr με δημοσίευμα από την πρώτη στιγμή της υπουργοποίησης έχει αναδείξει το ζήτημα του προστίμου που έχει επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον επιχειρηματία. Περιέγραψε την ουσία της υπόθεσης και το πως ζημιώθηκαν οι μικρομέτοχοι.

Νωρίτερα σήμερα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε εξηγήσεις αναφορικά με την offshore εταιρία Vernicos Offshore Group, θυμίζοντας ότι απαγορεύεται η συμμετοχή υπουργών στις εν λόγω εταιρίες.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά μέτοχοι offshore εταιριών;», ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

"Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου.

Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.

Όμως, με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτήν την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;". 

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/709507/Article.aspx

_________________________________________________

τον έναν δεν τον ρώτησαν για τα προβλήματα υγείας (άλλο που μπορεί να μην είναι έτσι)
τον άλλο δεν τον ρώτησαν για τις εξωχώριες

σωθήκαμε!!!



No comments: