27.6.12

ΗΠΑ: Χρεοκοπεί η πόλη Stockton στην Καλιφόρνια

Σε καθεστώς χρεοκοπίας μπαίνει η πόλη Στόκτον στην Καλιφόρνια, στη μεγαλύτερη Πολιτεία των ΗΠΑ, που αναζητά προστασία από τους πιστωτές της, καθώς απέτυχε στις διαπραγματεύσεις με αυτούς για τη ρύθμιση χρέους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγές του CBS επιβεβαίωσαν την πρόθεση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 9 για προστασία από τους πιστωτές μετά και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Ο επικεφαλής της πόλης Bob Deis δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι "δυστυχώς δεν υπήρξαν συμφωνίες με τους πιστωτές που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν το έλλειμμα και να απομακρύνουν το ενδεχόμενο αθέτησης των υποχρεώσεων. Θεωρούμε ότι η προστασία του Άρθρου 9 είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή".

Την τελευταία τριετία, οι αξιωματούχοι του Στόκτον βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκα χρέη λόγω της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων, επιχειρώντας να περιορίσουν τις οφειλές μέσω περικοπών των δαπανών. Απέλυσαν το 25% των αστυνομικών της πόλης, το 30% των πυροσβεστών και το 40% των δημοτικών υπαλλήλων, προχωρώντας ταυτόχρονα σε περικοπές μισθών.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/709656/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: