30.7.12

Τιμοκατάλογος και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τώρα...

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα χρεώνει την εξυπηρέτηση συμβάντων που δεν σχετίζονται με την προστασία του κοινωνικού συνόλου, σύμφωνα με σχέδιο του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σε μία προσπάθεια να μειώσει τα κονδύλια που δαπανώνται κάθε χρόνο.

Το πλάνο έχει προχωρήσει αρκετά και το Σώμα σε λίγους μήνες θα ανακοινώσει τον σχετικό τιμοκατάλογό του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα»,

Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής δηλώνει ότι δεν πρόκειται να χρεώνονται συμβάντα, όπως οι δασικές ή αστικές πυρκαγιές, ακραίες καταστάσεις λόγω καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες ή φυσικές καταστροφές, αλλά στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα χρεώνονται οι επεμβάσεις σε ασανσέρ για τον απεγκλωβισμό ατόμων καθώς και η παροχή βοήθειας σε τροχαία ατυχήματα.

Στην πρώτη περίπτωση, τα χρήματα θα εισπράττονται από τις εταιρίες που συντηρούν τους ανελκυστήρες ή τα ποσά θα περνούν στα κοινόχρηστα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το αντίτιμο των υπηρεσιών θα καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Υπό σκέψη είναι και η αμοιβή του 40% του συμβάντος, ακόμα και από τον καθαρισμό δρόμων.

http://www.xrimanews.gr/oikonomia/38065-timokatalogos-kai-sthn-pyrosbestikh-yphresia-twra

No comments: