11.7.12

Ομήρου: Ο κίνδυνος για στάση πληρωμών, η μεγαλύτερη οικονομική τραγωδία από εγκαθίδρυσης ΚΔ

Η αδυναμία της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις της και ο κίνδυνος να υπάρξει στάση πληρωμών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Λ. Ομήρου, σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη οικονομική τραγωδία από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με άμεσο τον κίνδυνο απώλειας όχι μόνο της οικονομικής αλλά και της εθνικής κυριαρχίας.
Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου σημείωσε πως η δεινή κατάσταση στην οποία περιήλθε η Κυπριακή Οικονομία κινδυνεύει να μετατραπεί σε εφιάλτη.
«Οι ευθύνες για την τραγωδία αυτή είναι οφθαλμοφανέστατες.  Αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη ώρα θα πρέπει ωστόσο να πρυτανεύσει από όλους υψηλό αίσθημα ευθύνης για να αποφευχθεί διατάραξη και αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού και θρυμματισμός της κοινωνικής συνοχής», σημείωσε.
Η Κυβέρνηση, είπε ο κ. Ομήρου, θα πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να καταβάλει το τέλος Ιουλίου και τους επόμενους μήνες τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις.
Είμαστε έτοιμοι, σημείωσε, να συνδράμουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
«Θέλω ταυτόχρονα να καταστήσω σαφές ότι το Κ.Σ. ΕΔΕΚ θα επιμείνει στη διεξαγωγή πλήρους, αντικειμενικής και αξιόπιστης έρευνας για τον καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους για το σημερινό βάραθρο στο οποίο οδηγήθηκε η Κυπριακή Οικονομία. Σε όλα τα επίπεδα πράξεων και παραλείψεων. Τόσο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα όσο και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς», πρόσθεσε.
Στην κατάλληλη στιγμή αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συμφωνίας για τη δανειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, συμπλήρωσε, θα επιμείνουμε αμετάκλητα στη διενέργεια έρευνας και τον καταλογισμό ευθυνών.

http://www.sigmalive.com/news/politics/505852

No comments: