31.7.12

Eγχώρια Τρόικα: Eπί τάπητος «ο συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός» - δεν συμφωνησαν

Ενα συνολικό στρατηγικό πλαίσιο προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό.
«Προσπαθούμε να βρούμε το άριστο μίγμα», υπογράμμισε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αναφορικά με το πακέτο των περικόπών, σημειώνοντας ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών ότι «πρέπει να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ, ότι χρειάζονται δυο ακόμη χρόνια, αλλά και ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος». Επισήμανε ακόμη ότι το σημαντικό είναι «να μην ακυρώσουμε τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και τη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη».
«Κακώς μιλάτε για μέτρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, διευκρινίζοντας ότι στο επίκεντρο της συζήτησης των κυβερνητικών εταίρων βρέθηκε ένα «συνολικό στρατηγικό πλαίσιο» με βασικό στόχο να βγει η χώρα από την κρίση, να ανασχεθεί η ύφεση, να προωθηθούν η ανάπτυξη και οι διαθρωτικές αλλαγές, να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή.
Ερωτηθείς ειδικότερα για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως πρόκειται για μία από τις παραμέτρους που αφορούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Υπάρχουν και άλλες δυο: χρειάζονται σταθερά θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και να μείνει το ίδιο το ονομαστικό βάρος του χρέους», παρατήρησε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το ζήτημα είναι εθνικό και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΙΑ για ανεύθυνη στάση, καταλογίζοντάς του ότι «επενδύει στο αδιέξοδο».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποιός επιβεβαίωσε ότι στη σύσκεψη δεν συζητήθηκαν περικοπές, αλλά ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που, όπως είπε, είναι πολλά, μεγάλα και ακανθώδη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε για άλλη μία φορά πως «η κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη», ενώ έκανε γνωστό πως οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε αδιέξοδο στις συζητήσεις, αλλά αντίθετα όπως είπε, διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων. «Το αδιέξοδο το επικαλείται κάποιος όταν έχει διαφωνήσει δεν υπάρχει διαφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2216440

________________________________________

η εγχώρια τρόικα περιμένει θαύμα


No comments: