29.8.12

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για ΤΤ -Στις 31/8 τα αποτελέσματα

Αιφνιδιαστικά το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να επισπεύσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2011 και να τα ανακοινώσει μεθαύριο, Παρασκευή, μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τραπεζικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η επίσπευση των αποτελεσμάτων -σημειώνεται ότι είχε δοθεί παράταση δημοσίευσης του ισολογισμού έως τις 10 Οκτωβρίου 2012- είναι το σύνθημα για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του Τ.Τ.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να κινηθεί τάχιστα στη διαδικασία πώλησης του Τ.Τ., καθώς η σύσταση που δόθηκε στον πρωθυπουργό τόσο από το Βερολίνο όσο και από το Παρίσι ήταν η ανάγκη πραγματοποίησης μιας κίνησης - έκπληξης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα γίνει με προκήρυξη διαγωνισμού, ενώ πρέπει να προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίησή του.

Τα κεφάλαια για την κάλυψη της χρηματοδότησης του Τ.Τ. θα προέλθουν από το ΤΧΣ κι η τρόικα έχει δώσει ήδη το πράσινο φως. 

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/721858/Article.aspx

No comments: