29.8.12

Την ίδρυση ενός νέου ευρωπαϊκού ταμείου προτείνει ο Ρ. Πρόντι

Την ίδρυση ενός νέου ευρωπαϊκού ταμείου προτείνει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία της Ιταλίας Rai ενώ υποστήριξε ότι «η μηχανή του γαλλογερμανικού άξονα έχει πάψει να δουλεύει».
Συγκεκριμένα, ο ίδιος επέμεινε στην πρόταση για έκδοση του «Eurounionbond», δηλαδή να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος από τα κρατικά αποθέματα χρυσού των χωρών μελών της ευρωζώνης ως κεφάλαιο για ένα ευρωπαϊκό ταμείο που θα εκδίδει ομόλογα.
Στα αποθέματα χρυσού θα μπορούσαν να προστεθούν υποδομές όπως αγωγοί πετρελαίου, φυσικού αερίου, αυτοκινητόδρομοι, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό, όλοι θα δείξουν ότι δεν αστειεύονται και ότι συμμετέχουν απευθείας στην όλη προσπάθεια, κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Μάλιστα το νέο Ευρωπαϊκό Χρηματιστικό Ταμείο θα πρέπει να διαθέτει κεφάλαιο ένα τρισ. ευρώ και την δυνατότητα έκδοσης ομολόγων δεκαετούς διάρκειας με επιτόκιο 3%, που να φθάνουν σε αξία τα τρία τρισ. ευρώ.
Τέλος για την Ελλάδα ο Πρόντι υποστήριξε ότι μπόρεσε να αλλοιώσει τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά της καθώς Γαλλία και Γερμανία δεν θέλησαν να μπουν κανόνες.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2228025

No comments: