24.8.12

Στην τελική ευθεία η πλήρης διάσωση της Ισπανίας

Σε διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της στην ευρωζώνη για τους όρους παροχής οικονομικής βοήθειας με στόχο τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας, βρίσκεται η Ισπανία, αν και δεν έχει ακόμα υποβάλει επίσημο αίτημα, σύμφωνα με τρεις ευρωπαϊκές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.
Η επικρατέστερη λύση που συζητείται είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να αγοράσει ισπανικά ομόλογα στην πρωτογενή αγορά, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)θα παρέμβει στη δευτερογενή αγορά για να μειώσει το κόστος δανεισμού.
Το ακριβές ποσό δεν έχει συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες, είπε μία από τις πηγές στο Reuters.
Άλλες πηγές εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικές λέγοντας ότι τίποτα συγκεκριμένο δεν έχει αποφασιστεί, ενώ μία πηγή μάλιστα υποστήριξε ότι δεν γίνονται καθόλου συζητήσεις.
Το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της Ισπανίας, δηλαδή ότι θα περιμένει μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, στις 6 Σεπτεμβρίου, πριν αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1788305&nt=103

____________________________________________

δεν μπορούν να γίνουν πολλά για την Ελλάδα πριν ξεκαθαρίσει η Ισπανία
μόνο συζητήσεις
 

No comments: