29.8.12

Clegg: Εκκληση για έκτακτο φόρο στους πλούσιους

Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Nick Clegg απηύθυνε έκκληση να επιβληθεί έκτακτος φόρος στους πλουσιότερους Βρετανούς σε μια στιγμή όπου όπως υποστηρίζει η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι Βρετανοί «με πολύ μεγάλη προσωπική περιουσία» πρέπει να κληθούν να συμμετέχουν περισσότερο στην «εθνική προσπάθεια», καθώς η χώρα μάχεται περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν με την ύφεση.

«Αν ζητήσουμε περισσότερες θυσίες για μεγαλύτερο διάστημα, να σφίξει το ζωνάρι περισσότερο χρόνο για τη χώρα, τότε πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι γίνεται όσο πιο δίκαια και προοδευτικά είναι δυνατόν», δήλωσε σε συνέντευξη στην Guardian.

Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων υποστηρίζει ότι δίνει μάχη για να πείσει τους Συντηρητικούς συμμάχους ότι πρέπει οι πλούσιοι να σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος στο οικονομικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί.

«Αν θέλουμε να μείνουμε συνεκτική και ευημερούσα κοινωνία, άνθρωποι με σημαντική περιουσία, πρέπει να συμμετέχουν περισσότερο».

Ο ίδιος σημείωσε ότι ένας φόρος στους πλούσιους θα πρέπει να επικεντρωθεί στην περιουσία και όχι στο εισόδημα, καθώς δεν υπάρχει σχέδιο ώστε να αυξηθεί ο ανώτατος συντελεστής φόρου που είναι στο 45%.

«Η δράση θα εξασφαλίζει ότι πολύ ακριβά περιουσιακά στοιχεία θα αντανακλώνται στο φορολογικό σύστημα με τρόπο που δεν ισχύει τώρα, εξασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε πολύ σκληρά τη φοροδιαφυγή, εξασφαλίζοντας ότι φοροαπαλλαγές δεν φτάνουν στα υψηλά στρώματα».

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/721773/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: