29.8.12

Τράπεζα Πειραιώς: Συζητήσεις με SocGen για τη Geniki Bank

Σε εμπιστευτικές συζητήσεις με τη Société Generale, σχετικά με μια πιθανή εξαγορά της μετοχικής συμμετοχής της γαλλικής τράπεζας στη Γενική Τράπεζα, ανακοίνωσε πως βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς.
«Μολονότι οι συζητήσεις αυτές έχουν φθάσει σε προχωρημένο στάδιο, ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά, και συνεπώς οι επενδυτές δεν πρέπει να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις στη βάση της επιτυχούς ή μη επιτυχούς κατάληξης των συζητήσεων», αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στην ανακοίνωσή της.
Τη διενέργεια συζητήσεων, την οποία είχε αποκαλύψει νωρίτερα το Reuters επικαλούμενο τραπεζική πηγή, επιβεβαίωσε και η Société Generale, λέγοντας πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε «προχωρημένο στάδιο».
Όπως σημειώνει η γαλλική τράπεζα, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση από κανένα από τα δύο μέρη σχετικά με μία πιθανή συναλλαγή.
H Geniki Bank αναφέρει από την πλευρά της σε σχετική ανακοίνωση ότι «έλαβε γνώση των ανακοινώσεων της Societe Generale, ελέγχοντος μετόχου της, και της Τράπεζας Πειραιώς, με τις οποίες επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε εμπιστευτικές συζητήσεις σε σχέση με την πιθανή πώληση της συμμετοχής της Societe Generale στη Γενική Τράπεζα στην Τράπεζα Πειραιώς».

http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2228460

______________________________________________

το Reuters δημοσιεύει σχετικά με τη Πειραιώς και δεν υπάρχει ..διάψευση;
συμβαίνουν και τέτοια;
 

No comments: