28.9.12

Δύο γραμμές για το χρονοδιάγραμμα

Διαφορετική προσέγγιση - τουλάχιστον από όσα αναφέρθηκαν εκτός σύσκεψης - καταγράφεται από τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ψήφισης των νέων μέτρων. Ο Πρωθυπουργός διαμηνύει ότι το πακέτο των μέτρων πρέπει να έχει εγκριθεί πριν από την Σύνοδο Κορυφής, διαφορετικά θα τεθεί υπό αμφισβήτηση από τους εταίρους η ελληνική αξιοπιστία. Και με αυτές τις ημερομηνίες, όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του, θα κινηθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να παραμείνει σε εκκρεμότητα και να ψηφιστούν εφόσον θα έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις από τους εταίρους για την επιμήκυνση. Το επιχείρημά του είναι ότι η επιμήκυνση θα αλλάξει και τα κυβερνητικά χρονοδιαγράμματα.
Από το Μαξίμου αναφέρουν ότι το πακέτο των περικοπών δεν μπορεί να παραμένει σε εκκρεμότητα όταν η κυβέρνηση θα επιζητεί αποφάσεις για τη διετή παράταση, ενώ προσθέτουν ότι είναι διαφορετικό ζήτημα η προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη χώρα, που θα περνά μέσα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, νέο αναπτυξιακό νόμο, φορολογικό σύστημα κ.λπ., το οποίο μπορεί να εγκριθεί από τη Βουλή μετά τον Οκτώβριο. 
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4755386
_____________________________________________
θεωρώ απίστευτο τα μέτρα να πάνε στη βουλή μετά τις 18/10

No comments: