27.9.12

Θετική η ανταπόκριση του Euroworking Group στα μέτρα

Θετικής ανταπόκρισης έτυχε από το Euroworking Group η παρουσίαση του πακέτου των μέτρων (τα οποία, το μεσημέρι, εγκρίθηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς), παρουσίαση την οποία έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, κ. Πάνος Τσακλόγλου.
Το Euroworking Group, στο οποίο μετέχουν εμπειρογνώμονες - εκπρόσωποι των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, συνεδρίασε νωρίτερα στις Βρυξέλλες και ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Ο κ. Τσακλόγλου περιέγραψε τα μέτρα που περιλαμβάνει το πακέτο, καθώς και τους άξονες, τους οποίες έθεσαν το μεσημέρι οι πολιτικοί αρχηγοί στο Μέγαρο Μαξίμου. Δηλαδή, την επιμήκυνση του προγράμματος έως το 2016 και τη ρήτρα αντικατάστασης μέτρων, στην περίπτωση που το πρόγραμμα πετύχει τους στόχους του.
Όπως πληροφορείται το www.kerdos.gr, ο κ. Τόμσεν της Τρόικας, ο οποίος παρευρίσκετο στο Euroworking Group, έδειχνε ικανοποιημένος και τάχθηκε υπέρ της παράτασης που ζητεί η Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι η Τρόικα επιστρέφει στην Ελλάδα την Κυριακή, για να συμφωνήσει με το πακέτο των μέτρων, το οποίο εν συνεχεία θα πάει στο Eurogroup, για να εγκριθεί. Θα ακολουθήσει πολιτική διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο, για τα θέματα της επιμήκυνσης και της ρήτρας αντικατάστασης, με στόχο να πάρουν την τελική έγκριση από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον ελληνικό προγραμματισμό, αφού εξασφαλισθούν όλα αυτά, τα μέτρα θα έρθουν στη Βουλή για ψήφιση σε ένα άρθρο (ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εκπλήξεων) και να ανοίξει, έτσι, ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1806277&nt=103

_________________________________________________

έχουμε προγραμματισμό!
και περιμένουμε να μας εγκρίνουν 18-19/10 και ..μετά να ψηφιστούν

No comments: