30.9.12

Κυβέρνηση VS Τόμσεν

Picture 0 for Κυβέρνηση VS Τόμσεν
Κάτω από ασφυκτικές πιέσεις θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να κλειδώσει το νέο πακέτο των σκληρών μέτρων ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης των 31 δισ. ευρώ.
Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν αύριο το μεσημέρι, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να πραγματοποιεί συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών, κατά την οποία θα παρουσιάσει το πακέτο, το οποίο πήρε έγκριση την περασμένη Πέμπτη από τους κυβερνητικούς εταίρους. 
 
Ωστόσο, φαίνεται ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς το οικονομικό επιτελείο εκφράζει ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει η τρόικα κι αν θα αποδεχθεί τελικά όλα τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδιάλλακτος επικεφαλής της τρόικας, Πολ Τόμσεν, φέρεται να απορρίπτει το μέτρο της εφεδρείας και να εμμένει στη θέση για απολύσεις τουλάχιστον 15.000 υπαλλήλων στο δημόσιο, όπως σας ενημέρωσε ήδη από χθες η Voria.gr
 
Ωστόσο, η κυβέρνηση, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, έχουν θέσει ως κόκκινη γραμμή τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, οπότε αν ο κ. Τόμσεν επιμείνει στην αδιαλλαξία του, εκφράζονται σοβαροί φόβοι για νέο αδιέξοδο στην διαπραγμάτευση.
 
Αντιρρήσεις εκφράζονται επίσης και για τα μέτρα που δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, και ειδικότερα για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και περικοπές σε Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Άμυνα, με την τρόικα να ζητά την αντικατάστασή τους με νέες περικοπές που θα αποδίδουν άμεσα έσοδα.
 
Μέσα σε αυτό το αβέβαιο και έντονο κλίμα, η κυβέρνηση καλείται να ψηφίσει το νέο πακέτο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 Οκτωβρίου, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου, τα οποία εκτιμώνται ότι φτάνουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. 

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=109481

________________________________________

vs??? 
+

No comments: