29.10.12

"Χάνει" τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Σε νέες απώλειες υποχρεώνεται τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινούμενος προς τις 860 μονάδες.

Πηγή ανησυχίας για την αγορά παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις και το «θρίλερ» για την έγκριση των νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων του FTSE20, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζει ανοδικά η μετοχή της ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των MIG και Τρ. Πειραιώς υποχωρώντας άνω του 6% και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των Ελλάκτωρ, ΕΤΕ, Eurobank. Τρ. Κύπρου και Alpha Bank.

Όσο μένουν ανεπίλυτες οι διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αναφορικά με το περιεχόμενο και τη διαδικασία ψήφισης των νέων μέτρων, η αγορά θα κινείται επιφυλακτικά, με χαμηλού όγκους, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται σήμερα και στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών,. Γ. Στουρνάρας, με τους επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αναφορικά με το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 856,72 μονάδες με απώλειες 2,04%, κινούμενος πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών.

Για τον τραπεζικό δείκτη, με το σύνολο των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 5,74% στις 362,78 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 34,4 εκατ. τεμαχίων αξίας 33,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 72 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, 22 ενισχύονται και 22 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1651826

No comments: