30.10.12

Αύξηση των μισθών στη Γερμανία

Τη μεγαλύτερη αύξησή τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέγραψαν τον Ιούλιο οι μισθοί στη Γερμανία σε αντιδιαστολή με ό,τι συνέβη στα περισσότερα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης, όπου οι μισθοί μειώθηκαν και σημειώθηκαν αθρόες απολύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Συγκεκριμένα οι μισθοί στη Γερμανία αυξήθηκαν 3,2% τον Ιούλιο, καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδό τους από το 3,4% τον Οκτώβριο του 2008. Έτσι φέτος οι αυξήσεις των μισθών ξεπέρασαν το ρυθμό του πληθωρισμού, ο οποίος κυμαίνεται γύρω στο 2%.
Το πάγωμα των μισθών για χρόνια συνέβαλε στο να αποφύγει η οικονομία της Γερμανίας την κρίση πιο εύκολα, από ό,τι οι ανταγωνιστικές της. «Η πρόσθετη αγοραστική δύναμη φέτος δεν πρέπει να αποδειχθεί κάτι σπασμωδικό, αλλιώς η ιδιωτική κατανάλωση θα τρωθεί», επεσήμανε ο Ράινερ Μπίσπινκ, επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας στο Ίδρυμα Χανς Μπέκλερ. Ο ίδιος είπε ότι αναμένει οι μισθοί να αυξηθούν 2,7% συνολικά το 2012, από 1,5% το 2011.
Σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία οι πραγματικοί μισθοί συρρικνώθηκαν 6,3% μεταξύ 2001 και 2009, όταν η Γερμανία ήταν η μόνη χώρα της Ευρώπης όπου οι μισθοί δεν αυξάνονταν.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2248543

________________________________________

ας μην παραξενεύεται κάποιος, και εκεί υπάρχει κοροϊδία...
 

No comments: