9.10.12

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γ. Σμπώκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, φέρεται να υποστηρίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, όταν βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση, απαιτούσε χρήματα από τον ίδιο θεωρώντας ότι έλαβε «ωφελήματα» εκ της θέσεώς του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών, στο Υπουργείο Αμυνας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σμπώκος υποστηρίζει ότι δεχόταν απειλές για την ζωή του και ότι είχε δεχθεί απειλητικό τηλεφώνημα και από την Βίκυ Σταμάτη. Το 2010 επίσης, όπως φέρεται να τονίζει, είχε καεί και το αυτοκίνητο του.
Ο κ. Σμπώκος διέψευσε τέλος και τον ισχυρισμό του Ν. Ζήγρα ότι «μαύρα» χρήματα επενδυθήκαν μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ελεγχθεί.
Νωρίτερα σήμερα απολογήθηκε και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους η πρώην σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενάουερ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2242653

No comments: