31.10.12

Schaeuble: Αισιόδοξο να υπάρχει απόφαση για την Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου

Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχουν σημειώσει πρόοδο ωστόσο δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Schaeuble κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισε πως δεν περιμένει την έκθεση της τρόικας πριν τις 11 ή τις 12 Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αισιόδοξη την άποψη πως στη συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα.

Εν συνεχεία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει περισσότερους όρους για να λάβει την επόμενη δόση για την οποία θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στην Κύπρο ο Schaeuble σημείωσε πως δεν έχουν λάβει χώρα ακόμα ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την παροχή βοήθειας ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως αυτές δεν θα ξεκινήσουν πριν το 2013.

Τέλος, όσον αφορά στη γερμανική οικονομία, ο Schaeuble τόνισε πως ο προϋπολογισμός του 2013 θα είναι σχεδόν ισοσκελισμένος, τρία χρόνια δηλαδή πριν το προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, τα φορολογικά έσοδα θα ανέλθουν σε 618 δισ. ευρώ το 2013 ενώ το Μάιο τοποθετούνταν στα 618,1 δισ. ευρώ. Για το 2014 τα έσοδα αναμένονται να διαμορφωθούν στα 642,3 δισ. ευρώ έναντι 642,1 προηγουμένως.


http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1654240

No comments: