29.11.12

Περίπου 80 προσωπικότητες καλούν τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας να παραιτηθεί

Περίπου 80 προσωπικότητες στην Πορτογαλία, ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος Μάριο Σοάρες, καλούν σε ανοικτή τους επιστολή τον πρωθυπουργό Πέντρου Πάσους Κοέλιου να παραιτηθεί εάν δεν αλλάξει πολιτική γραμμή.

Οι υπογράφοντες την επιστολή, που διαβιβάσθηκε επίσης στον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα, καλούν τον Πάσους Κοέλιου «να μεταβάλλει επειγόντως τις πολιτικές του επιλογές εάν δεν θέλει, για το συμφέρον του έθνους, να βγάλει τα δέοντα συμπεράσματα και να υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της δημοκρατίας». Η επιστολή αυτή δημοσιεύεται την επομένη της υπερψήφισης στο Κοινοβούλιο, χάρη στην απόλυτη πλειοψηφία που διαθέτει στο σώμα η κεντροδεξιά κυβερνητική συμμαχία, του προϋπολογισμού πρωτοφανούς λιτότητας για το 2013, ο οποίος χαρακτηρίζεται από μεγάλες αυξήσεις στους φόρους.

«Η κυβέρνηση με έναν τυφλό φανατισμό, αρνούμενη τα αυτονόητα, οδηγεί τη χώρα στο βάραθρο», υπογραμμίζουν οι συντάκτες της επιστολής, προσάπτοντας στην ηγεσία της χώρας ότι προτρέπει τους Πορτογάλους να μεταναστεύσουν και πως είναι υπεύθυνη για την «αβάστακτα» υψηλή ανεργία στη χώρα. Την επιστολή πέραν του Σοάρες συνυπογράφουν πολλοί βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος και των παρατάξεων της αριστεράς, συνδικαλιστές, προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.capital.gr/news.asp?id=1677879

No comments: