28.11.12

Όχι σε άμεσες μεταβιβάσεις από Bundesbank σε Αθήνα

Ο πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank, Jens Weidmann, δήλωσε ότι η νέα συμφωνία για την Ελλάδα δεν περιλαμβάνει καμία άμεση μεταβίβαση από την κεντρική τράπεζα στην Αθήνα, σύμφωνα με συνέντευξή του στη Diw Welt.

«Η χρήση των κερδών της Bundesbank καθώς και άλλων κρατικών κερδών, αποφασίζεται από το γερμανικό κοινοβούλιο (την Bundestag), φέρεται να δήλωσε ο Weidmann, επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Οποιαδήποτε απόφαση για τα αναμενόμενα κέρδη από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας, είναι ένα πολιτικό ζήτημα, δήλωσε στη συνέντευξη, προσθέτοντας ότι το εύρος των κερδών που θα εμφανίσει η Bundesbank από τα ελληνικά ομόλογα, παραμένει αδιευκρίνιστο.

«Μια απόφαση για μεταβίβαση κερδών για το γερμανικό κράτος, θα έλθει σε κάθε περίπτωση το Φεβρουάριο. Υπάρχει επίσης μια υπολογισμένη πρόβλεψη για τα ρίσκα στον ισολογισμό που πρέπει να ληφθούν υπόψη», δήλωσε ο Weidmann.

«Τα κέρδη από την απογραφή των ελληνικών ομολόγων, μεταχειρίζονται όπως όλα τα άλλα κέρδη στις λογιστικές καταστάσεις κερδών και ζημιών της Bundesbank», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης στην εφημερίδα.

© Dow Jones Newswires

No comments: