30.11.12

Bundestag: "Πράσινο φως" στο πακέτο για Ελλάδα

To γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία το νέο πακέτο προς την Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters.

Από τους 584 βουλευτές που ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ 473, κατά 100, ενώ 11 βουλευτές απείχαν. Τόσο οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) όσο και οι Πράσινοι τάχθηκαν υπέρ της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούσαν τη σημερινή ψηφοφορία ιδιαίτερα κρίσιμη για τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ, εν όψει και των εκλογών για την καγκελαρία τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σόιμπλε: Καταστροφική η ελληνική χρεοκοπία
"Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε διάσπαση της ευρωζώνης", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας νωρίτερα στο κοινοβούλιο της χώρας. Το γερμανικό κοινοβούλιο συζήτησε και ψήφισε σήμερα την επικύρωση της τελευταίας συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι θα υπάρξουν και άλλες διευκολύνσεις στην Ελλάδα μετά το 2014 εάν η χώρα πετύχει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως άλλωστε προβλέπεται και από την τελευταία συμφωνία του Eurogroup.
Στηρίζοντας τη συμφωνία του Eurogroup, ο Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να προχωρήσει σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ελληνική βοήθεια. Τόνισε, επίσης, ότι οι φήμες περί νέου κουρέματος στο ελληνικό χρέος δημιουργούν τα λάθος κίνητρα. "Εάν πούμε ότι τα χρέη θα διαγραφούν, τότε η προθυμία να εξοικονομηθούν χρήματα αποδυναμώνεται", δήλωσε ο Β. Σόιμπλε και συμπλήρωσε: "Τέτοιες ψευδείς φήμες δεν λύνουν τα προβλήματα".

Λίγες ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ARD, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα πετύχει το πρόγραμμα επαναγορά

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/742472/Article.aspx

No comments: