3.12.12

ΥΠΟΙΚ Βουλγαρίας: Σε 4 χρόνια θα φτάσουμε το μέσο εισόδημα της Ελλάδας


Υπό το πρίσμα της κλιμακούμενης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και των συνεχιζόμενων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, εξέφρασε τις εκτιμήσεις του περί εξίσωσης του μέσου εισοδήματος της Βουλγαρίας και της Ελλάδας σε τέσσερα με πέντε χρόνια, σύμφωνα με βουλγαρική εφημερίδα "24 ώρες."
Ερωτηθείς από την εφημερίδα εάν "Αστειεύεστε, ότι θα φτάσουμε τους Έλληνες σε εισόδημα σε πέντε χρόνια;", απάντησε ότι: "Εδώ και δύο μέρες οι Έλληνες ψήφισαν και άλλη μείωση κατά 25%. Οπότε εκείνο, στο οποίο αναφέρεστε, ήδη έχει συμβεί: η δική τους μικρότερη σύνταξη έπεσε κάτω από το επίπεδο της μεγαλύτερης δικής μας. Δεν βλέπω γιατί αυτό πρέπει να αντιλαμβάνεται ως αστείο. Δείτε τα προηγούμενα χρόνια".
Σε παρατήρηση της συντάκτριας των "24 Ωρών»" Ρουμιάνα Ντέντσεβα, ότι "πράγματι το 2008 ο συσχετισμός των συντάξεων ήταν 6 προς 1, ενώ τώρα είναι 3 προς 1 προς όφελος της Ελλάδας", ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι:
"Έ, όταν βλέπετε αυτά τα στοιχεία, δεν νομίζετε, ότι είναι ρεαλιστικό σε 4 χρόνια να εξισωθούμε; Εν μέρει χαίρομαι, επειδή όταν άρχισα να μιλάω για το θέμα αυτό πριν ένα χρόνο έλεγαν για μένα: «εκείνος ονειρεύεται». Ενώ τώρα άλλα λένε: «σιγά το κατόρθωμα να φτάσουμε τους Έλληνες. Πρέπει να κοιτάμε το μέσο όρο των Ευρωπαίων». Κι εμείς πράγματι μπορούμε πια να σκεφτόμαστε τις συγκρίσεις αυτές. Ενώ είναι αλήθεια, ότι θα «συναντηθούμε», επειδή οι Έλληνες κατεβαίνουν ραγδαία, ενώ εμείς ανεβαίνουμε".

http://www.sofokleousin.gr/archives/117278.html


No comments: