10.12.12

Φονικό ψύχος θερίζει την κεντρική και ανατολική Ευρώπη

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι πέθαναν αυτό το Σαββατοκύριακο από το κρύο στην Πολωνία, σε ορισμένες περιοχές της οποίας η θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όλοι οι νεκροί είναι άνδρες. Χθες έχασαν τη ζωή τους συνολικά επτά, εκ των οποίων οι δύο ήταν άστεγοι, ενώ προχθές είχαν πεθάνει άλλοι τρεις.

Παράλληλα στην γειτονική Τσεχία, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς Κελσίου, ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους τρεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Πρόκειται για δύο άστεγους, μια γυναίκα και έναν άνδρα, οι οποίοι βρέθηκαν χθες νεκροί, ενώ προχθές βρέθηκε το πτώμα ενός 67χρονου άνδρα κοντά στο σπίτι του στο Πλάβι, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Την ίδια ώρα στην Σερβία, όπου ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, δύο άνθρωποι πέθαναν στο βόρειο τμήμα της χώρας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, ενώ εκατοντάδες χρειάστηκαν τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων καθώς τα οχήματα στα οποία επέβαιναν είχαν εγκλωβιστεί στο χιόνι. Ένας άνδρας βρέθηκε χθες νεκρός κοντά στο σπίτι του στη βορειοανατολική Σερβία, ενώ άλλος ένας είχε πεθάνει προχθές από το κρύο στο σπίτι του, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

"Μέχρι στιγμής έχουμε σώσει 661 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 30 παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί λόγω του χιονιού μέσα σε αυτοκίνητα και σε λεωφορεία στους δρόμους της Σερβίας", δήλωσε ο αξιωματούχος του σερβικού Υπουργείου Εσωτερικών Πρέντραγκ Μάριτς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Beta, μεταξύ των επιβατών των αυτοκινήτων που είχαν εγκλωβιστεί χθες στο χιόνι βρισκόταν και μια έγκυος, η οποία μεταφερόταν με ασθενοφόρο στο μαιευτήριο. Ωστόσο το ασθενοφόρο είχε κολλήσει σε μια μεγάλη ουρά αυτοκινήτων και το ιατρικό προσωπικό την μετέφερε σε ένα φορτηγό με θέρμανση, όπου γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο το ονόμασε Σνεζάνα (Χιονάτη).

Την ίδια ώρα και στην γειτονική Κροατία σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο και πέντε άνθρωποι έχασε τη ζωή του από το κρύο.

Εξάλλου οι αρμόδιες αρχές της χώρας προειδοποίησαν τους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν τα οχήματά τους εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=112962204

No comments: