27.12.12

Reid (Γερουσία/Δημοκρατικοί): Πάμε ολοταχώς για τον γκρεμό (18:15) - Επιστρέφουν στο Κογκρέσο τη Κυριακή οι Ρεπουμπλικάνοι (22:20)

O ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Harry Reid, προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η επίτευξη συμφωνίας για το δημοσιονομικό γκρεμό πριν την 1η Ιανουρίου φαίνεται εξαιρετικά απίθανη, επειδή οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να συνεργαστούν.

"Δεν βλέπω πλέον πως προλαβαίνουμε" ανέφερε ο κ. Reid, κατηγορώντας τους επικεφαλείς των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία και το Κογκρέσο.

"Οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν από μόνοι τους να προετοιμάσουν ένα σχέδιο, γιατί χωρίς την συμμετοχή των Ρεπουμπλικάνων McConnel και Boehner δεν μπορεί να γίνει κάτι όσον αφορά το δημοσιονομικό γκρεμό" σημείωσε ο κ. Reid.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο. Οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν τη Γερουσία απαιτούν την υποχώρηση του Κογκρέσου για την αύξηση των φόρων στα ανώτερα εισοδήματα. Την ίδια ώρα οι Ρεπουμπλικάνοι που ελέγχουν το Κογκρέσο, υποστηρίζουν ότι ήρθε η ώρα της Γερουσίας να κάνει πίσω.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/747995/ArticleNewsWorld.aspx


Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων θα επιστέψουν στο Κογκρέσο την Κυριακή σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του κόμματος με τους βουλευτές, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής, John Boehner και ο ηγέτης της πλειοψηφίας, Eric Cantor ενημέρωσαν νωρίτερα σήμερα τους βουλευτές για τα σχέδια τους όσον αφορά τις τελευταίες ημέρες του χρόνου και ενώ τα περιθώρια για να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός στενεύουν επικίνδυνα.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1696798


No comments: