28.1.13

«Χαράτσι» στα ακίνητα από τα 50.000 ευρώ

«Αγκάθια» αποδεικνύονται για την τρι-κομματική κυβέρνηση οι νέοι φόροι στα ακίνητα καθώς στην πρώτη σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής για τις αλλαγές στους φόρους περιουσίας, που θα περιληφθούν στο «μάξι» φορολογικό νομοσχέδιο.
Παρότι δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις εξετάστηκαν όμως τα εναλλακτικά σενάρια κλιμάκωσης του φόρου, ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα να φθάσει τα 3 δισ. ευρώ.
Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών, όπως προκύπτει από τη σημερινή σύσκεψη του Γιώργου Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων, παραμένει να επιβληθεί ο νέος φόρος ακινήτων με αφορολόγητο όριο, έως 50.000 ευρώ και με συντελεστές που θα ξεκινούν από 0,05% ή 0,1% για τα φυσικά πρόσωπα.
Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η εφαρμογή του φόρου με συντελεστές που θα ξεκινούν από 0,1% και θα φθάνουν το 2% για ακίνητη περιουσία μεγάλης αντικειμενικής αξίας.
Επίσης εξετάζεται η εφαρμογή του μέτρου να ισχύσει επί του συνόλου της αντικειμενικής αξίας χωρίς αφορολόγητο όριο, στην οποία θα προσμετρούνται και τα αγροτεμάχια που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε κάθε είδους ακίνητο από σπίτια, καταστήματα και γραφεία έως οικόπεδα και αγροτεμάχια εντός και εκτός σχεδίου.

http://www.newmoney.gr/article/1728/haratsi-sta-akinita-apo-ta-50000-eyro



 

No comments: