30.1.13

Μέτρα για τη μείωση της ανεργίας προτείνει ο Ρεν στην Ισπανία

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν κάλεσε την Μαδρίτη να λάβει μέτρα για να τονωθεί η ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των δημοσιονομικών στόχων.
Ειδικότερα, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος,  πρότεινε στην ισπανική κυβέρνηση να διευκολύνει κατά προτεραιότητα την πρόσβαση σε πιστώσεις και να ενισχύσει τα βοηθήματα προς τους άνεργους.
Ο Ρεν επεσήμανε παράλληλα ότι η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι πρέπει να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση στην αγορά της εργασίας βοηθώντας τους άνεργους είτε να ξαναβρούν δουλειά, ή να επανεκπαιδευτούν επαγγελματικά.
Ο Επίτροπος δήλωσε ότι η κατάσταση έχει καταστεί δυσχερής για πολυάριθμους Ισπανούς και τόνισε ότι όσο κι αν είναι δύσκολη η φετινή χρονιά, πρέπει να καταστεί αφετηρία επανόδου στην ανάπτυξη.
Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί εκ νέου ο στόχος που θέτουν οι Βρυξέλλες για τη συρρίκνωση του ισπανικού δημόσιου ελλείμματος την 22α Φεβρουαρίου.
«Συνυπολογίζουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές και τα περιθώρια που αφήνει η δημοσιονομική κατάσταση κάθε χώρας», είπε και πρόσθεσε: «Αν επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση της ισπανικής οικονομίας, ο στόχος για τη μείωση του ισπανικού ελλείμματος θα αναθεωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Η αντιμετώπιση του φαινομένου της έλλειψης απασχόλησης των νέων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και όλες οι επιμέρους οικονομικές πολιτικές έχουν κεντρικό στόχο να παταχθεί η ανεργία, είπε από την πλευρά του ο Λουίς Ντε Γκίντος.
Τέλος ανέφερε ότι είναι θέμα ολίγων ημερών να δημοσιευτούν τα επίσημα στοιχεία για το 2012, που θα καταδείξουν την «τεράστια προσπάθεια» ανάταξης των δημοσίων οικονομικών εκ μέρους της κυβέρνησης στη Μαδρίτη.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/534556

No comments: