30.1.13

«Ισραηλινό αεροπορικό κτύπημα» στα σύνορα Συρίας - Λιβάνου

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν κομβόι οχημάτων στα σύνορα Συρίας – Λιβάνου, σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας του Τελ Αβίβ.
Η επίθεση εξαπολύεται τη στιγμή που το Ισραήλ εκφράζει ανοικτά φόβους ότι σύγχρονοι συριακοί πύραυλοι και χημικά όπλα ενδεχομένως να φθάσουν στα χέρια ριζοσπαστικών στοιχείων, όπως η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ποιο ήταν το φορτίο του κομβόι, ωστόσο το πλήγμα δόθηκε, κατά πάσα πιθανότητα, εντός του συριακού εδάφους.
Η ισραηλινή κυβέρνηση αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.
Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου δεν επιβεβαίωσαν επισήμως τις σχετικές πληροφορίες, ωστόσο σημειώνουν ότι υπήρξε αυξημένη δραστηριότητα ισραηλινών μαχητικών τις τελευταίες ημέρες, και ειδικότερα τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι επλήγη κομβόι φορτηγών αυτοκινήτων τα οποία μετέφεραν ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους SA-17.
Μία ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση σε συριακό έδαφος ενδέχεται να εμπλέξει και το Ιράν, το οποίο έχει δηλώσει ότι θα θεωρήσει οποιαδήποτε επίθεση στη Συρία ως επίθεση και στο ίδιο.
Σύμφωνα με ανταποκριτές στην ευρύτερη περιοχή, το Τελ Αβίβ ανησυχεί για την πιθανότητα η σιιτική Χεζμπολάχ να αποκτήσει αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, γεγονός που θα αυξήσει τις δυνατότητες της οργάνωσης να απαντά στα ισραηλινά αεροπορικά κτυπήματα.
Εξάλλου, η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι την Τετάρτη το πρωί ισραηλινά μαχητικά έπληξαν ερευνητικό κέντρο στα περίχωρα της Δαμασκού.

http://www.naftemporiki.gr/story/535252

________________________________________

κλασσικοί: δεν αφήνουν ποτέ ευκαιρία



No comments: