28.3.13

Π. Μίχαλος: Έσοδα 25 δισ. από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2020

Σε έσοδα ύψους 25 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στοχεύει μέχρι το 2020 η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτη Μίχαλο.
Από το σύνολο των προσδοκώμενων εσόδων, στόχος είναι περίπου τα 11 δισ. ευρώ να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία μέχρι το 2016, διευκρίνισε ο κ. Μίχαλος από το βήμα του 4ου Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Φόρουμ, που διοργανώνεται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη.
Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση επενδύει στη θεμελίωση ισχυρής οικονομίας, με σχέδιο, μετρήσιμους στόχους και αποτελέσματα και με νέα όπλα απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της ανάπτυξης, εξωστρέφειας, ανταγωνιστικότητας, παραγωγικότητας και δημοσιονομικής σταθερότητας.
«Χάρη σε αυτές τις συνεχείς και αποφασιστικές ενέργειες, έχει αρχίσει να αποκαθίσταται, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, το αίσθημα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», υποστήριξε ο κ. Μίχαλος, προσθέτοντας πως στόχοι είναι ένα σύγχρονο κράτος, μια απελευθερωμένη οικονομία και ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον.
«Όλα δηλαδή τα στοιχεία που παρέχουν την επιθυμητή ασφάλεια στην εγχώρια και διεθνή επιχειρηματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/632614

No comments: