27.3.13

Διώτης: Αν θυμάμαι καλά έδωσα το στικάκι στον Βενιζέλο 8 Ιουλίου και όχι τον Αύγουστο

Μετα τη βόμβα που έριξε στην Προανακριτική για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, συνέχισε και σήμερα τις αποκαλύψεις ρίχοντας νέα βόμβα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Δημιουργούνται, πλέον νέα δεδομένα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πει οτι παρέλαβε το στικάκι τον Αύγουστο του 2011, χθες, ο κ.Διωτης ισχυρίστηκε πως κατά πάσα πιθανότητα η παράδοση έγινε στις 8 Ιουλίου στη βουλή, ημέρα δηλαδή που κατά δική του δήλωση αντέγραψε το usb και συναντήθηκε για το θεμα με τον επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα.
Ο κ. Διώτης αναφέρει οτι «μετά τη σύσκεψη που έγινε το πρωί της 8ης Ιουλίου στο Υπουργείο οικονομικών συναντήθηκα εδώ στη Βουλή με τον κ. Βενιζέλο. Και είναι πολύ πιθανό σε αυτήν ακριβώς τη συνάντηση να του έδωσα το usb».
Επίσης ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δήλωσε ότι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκεστις 4.30 για να παραδώσει το στικάκι, ενώ με βάση την πραγματογνωμοσύνη η αντιγραφή έγινε περίπου μία ώρα νωρίτερα, στις 3.
Με βάση την κατάθεση Διώτη προκύπτουν ερωτηματικά και για το ποιος άνοιξε το USB τη συγκεκριμένη ημέρα, διότι με βάση την πραγματογνωμοσύνη, στις 8 Ιουλίου στις δέκα παρά είκοσι, από το στικάκι ανοίχθηκαν δύο αρχεία.

Οι διάλογοι:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Τώρα, είναι πολύ πιθανό...
ΔΙΩΤΗΣ: Δεν είναι απολύτως βέβαιο, αλλά δεν βρίσκω και άλλο λόγο για να συναντηθούμε στη Βουλή, μετά από μία σύσκεψη που είχε προηγηθεί στο Υπουργείο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ :Στις 8 είπε πως έγινε.
ΔΙΩΤΗΣ: Στις 8 Ιουλίου έγινε σύσκεψη, το πρωί.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Στο Υπουργείο Οικονομικών.
ΔΙΩΤΗΣ: Εδώ, στη Νίκης, στο Υπουργείο Οικονομικών. Το απόγευμα, 16.00' - 16.30' νομίζω, ήρθα εδώ σε κάποιο γραφείο της Βουλής, συνάντησα τον κ. Βενιζέλο...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:Αν δεν κάνω λάθος, είπατε την επομένη.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Το απόγευμα, είπε, μετά τις 15.00'.
ΔΙΩΤΗΣ: Το απόγευμα είπα. Μετά τις 16.00, 16.30 ήταν, κάποια τέτοια ώρα. Είχα πάει στο γραφείο μου στο ΣΔΟΕ και ξαναγύρισα και συνάντησα τον κ. Βενιζέλο εδώ και ...
Βέβαια, πρέπει να σας πω ότι στον κ. Βενιζέλο παρέδωσα και κάποιες εκτυπώσεις για να έχει μια εικόνα τι είναι αυτό το πράγμα, τι αφορά, τι μορφή έχει. Δεν είναι βέβαιο ότι τους παρέδωσα εκείνη την ημέρα. Άλλωστε, δεν είχα προλάβει να το επισκοπήσω, όπως λέω και στο υπόμνημά μου. Είχα ρίξει μία ματιά τι έχει μέσα αυτό το στικάκι. Γι' αυτό προκύπτει εδώ ότι άνοιξαν δύο αρχεία. Δεν το λέω στην τύχη».
Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο Ιωάννης Διώτης, είχε αναφέρει για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι, ενώ μέχρι τώρα ήταν γνωστό οτι ο πρώην υπουργός οικονομικών παρέδωσε το επίμαχο στικάκι στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ μόλις έφυγε απο το Υπουργειο Οικονομικών κατ τον ανασχηματισμό της 17 Ιουνίου του 2011, η παράδοση έγινε περίπου 20 μέρες αργότερα στις 5-6 Ιουλίου του 2011.
Οι διάλογοι:
Διώτης «Ευθέως προκύπτει ότι πράγματι μου το έστειλε τότε που είπα. Δηλαδή, το πιο πιθανό είναι ότι το παρέλαβα στις 6 Ιουλίου. Τότε μου το έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού είχε φύγει από το Υπουργείο των Οικονομικών. Θεώρησε προφανώς ότι ήταν μια εκκρεμότητα αυτό ως στοιχείο και μου το έστειλε με τον τρόπο που μου το έστειλε. Άτυπα. Ούτε κανένα διαβιβαστικό το συνόδευε ούτε τίποτα άλλο. Απλώς η πληροφορία...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Με ποιόν σας το έστειλε;
Διώτης : Με έναν άνθρωπο της φρουράς του. Δεν θυμάμαι να σας τον περιγράψω, σίγουρα όμως, μου το έστειλε με έναν αγγελιοφόρο. Πιθανότατα αστυνομικό της φρουράς, κάτι τέτοιο. Κλητήρα του Υπουργείου του; Δεν ξέρω. Ήταν σε έναν φάκελο και μου το έστειλε. Μου παρεδόθη στα χέρια μου δηλαδή.
Τελος ο κ. Διώτης απάντησε και στο γιατί αντεγραψε το usb
«Όταν έχεις ευαίσθητα υλικά, πάντοτε βγάζεις μία κόπια και δουλεύεις πάνω σε εκείνη για να μην καταστρέψεις από οποιοδήποτε λάθος χειρισμό ενδεχομένως ή από ιούς ή δεν ξέρω τι άλλο, το μοναδικό στοιχείο που έχεις. Άρα, αυτή είναι η εξήγηση για την αντιγραφή».

http://www.iefimerida.gr/news/97049/%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CE%AD%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF

No comments: