28.3.13

Σύσκεψη Α. Σαμαρά με Γ. Στουρνάρα

Όλα τα ανοιχτά θέματα εν όψει της έλευσης της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Πρωθυπουργό στην οδό Νίκης, η οποία ξεκινά αυτή την ώρα.

Το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς πηγαίνει ο ίδιος στην …έδρα του Γιάννη Στουρνάρα ερμηνεύεται από ορισμένες πηγές ως κίνηση στήριξης στον υπουργό Οικονομικών ενώ το δίδυμο Σαμαρά- Στουρνάρα φέρεται αποφασισμένο να μην αφήσει τίποτα στην τύχη του κατά την επάνοδο της τρόικας ρισκάροντας σε αυτό το περιβάλλον – μετά την περιπέτεια της Κύπρου- νέες αναταράξεις για την ελληνική οικονομία.

Τα ανοιχτά θέματα στο υπουργείο Οικονομικών εκτείνονται από το φλέγον για τα δημόσια ταμεία ζήτημα της διατήρησης του ειδικού τέλους ακινήτων και το 2013 – με παρεμβάσεις ελάφρυνσης των ασθενέστερων αν σταθεί δυνατό- έως το καυτό για τις τσέπες των φορολογουμένων ζήτημα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών φορολογουμένων και ασφαλισμένων.

Ενδεχόμενη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του προϋπολογισμού αποτελεί το μεγάλο πονοκέφαλο για το οικονομικό επιτελείο ενώ οι απολύσεις στο δημόσιο φαίνεται να είναι γενικότερα η πιο καυτή «πατάτα» για την κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας εσόδων Χ. Θεοχάρης και ο πρόεδρος του ΣΟΕ Π. Τσακλόγλου, ο ειδικός σύμβουλος καθηγητής Ν. Καραβίτης .

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/767071/Article.aspx

No comments: