27.3.13

Ο W. Buffett στο Top 10 επενδυτών της Goldman –Αγοράζει 9% της τράπεζας

Ο «γκουρού» των επενδύσεων Warren Buffett θα γίνει μέσω του επιχειρηματικού ομίλου του Berkshire Hathaway, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Goldman Sachs, κατόπιν συμφωνίας αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανταλλαγή warrants με μετοχές.

Οι εγγυήσεις (warrants) που εκδόθηκαν όταν ο κ. Buffett προσέτρεξε για την διάσωση της επενδυτικής τράπεζας, κατά την διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, έδωσαν στην Berkshire το δικαίωμα αγοράς 43,5 εκατ. μετοχών της Goldman (ή περίπου 9% της τράπεζας) σε τιμή 115 δολ. ανά μετοχή, μέχρι την 1η Οκτωβρίου της φετινής χρονιάς.

Κατόπιν αναθεώρησης όμως της συμφωνίας, η Goldman ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κέρδη από την συναλλαγή για να αγοράσει μετοχές υπερ του Buffett, δίνοντας έτσι στον επενδυτή την δυνατότητα να εξασφαλίσει μεγάλο κομμάτι της τράπεζας χωρίς να χρησιμοποιήσει ρευστό.
Η μετοχή της Goldman έκλεισε στα 146,11 δολ. χθες, που σημαίνει ότι το κέρδος ανέρχεται στα 1,35 δισ. δολ.

Μετά την μετατροπή σε μετοχές, ο κ. Buffett θα κατέχει περίπου 9,3 εκατομμύρια μετοχές της τράπεζας ή περίπου 2%, θα είναι δηλαδή ένας από τους 10 μεγαλύτερους επενδυτές της Goldman. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/766171/ArticleNewsWorld.aspx

______________________________________

χτύπημα για όποιον τον συμπαθεί...

 

No comments: