27.4.13

Πολυνομοσχέδιο: ΚΚΕ: καταργείται η έκτακτη εισφορά στους ..εφοπλιστές! / Στουρνάρας: έχει ήδη καταργηθεί!

«Στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο υποβάλατε έκτακτη εισφορά στους εφοπλιστές. Στο νομοσχέδιο για τα επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, τη μειώσατε στο μισό και σήμερα, έρχεστε να την καταργήσετε. Σας ευχαριστούμε για την ειλικρίνειά σας» ανέφερε σαρκαστικά.
«Είστε και πονηρούληδες! Καταργείτε ακόμα και το 50% των εφοπλιστών και αυτό δεν υπάρχει πουθενά στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το νομοσχέδιο. Το είχατε κρυφό για να μην το δούμε!» κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών και ο αγορητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος.
«Δεν υπάρχει επίπτωση απ’ την κατάργηση του φόρου στους εφοπλιστές, διότι από άλλη διάταξη δεν υπόκεινται στην εισφορά αυτή» διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Σε κάθε περίπτωση, «οι εφοπλιστές θα δώσουν κατ’ ελάχιστον 140 εκατ. ευρώ παραπάνω φέτος. Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε τη δυναμική του ελληνικού εφοπλισμού και να τους καλέσουμε να διαπραγματευτούμε για εγχώρια προβλήματα όπως τα ναυπηγεία; Εμείς αυτό κάνουμε» συμπλήρωσε ο υπουργός.

http://www.naftemporiki.gr/story/646176

No comments: