3.4.13

Αναστασιάδης: Ανεστάλη προσωρινά το πρόγραμμά μας λόγω του μνημονίου

Σε παραδοχή ότι η υλοποίηση του προγράμματος με το οποίο εκλέχθηκε πριν λίγες βδομάδες στην προεδρία ανεστάλη προέβηκε σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με το Stockwatch, μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας του νέου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και της νέας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου, ο πρόεδρος είπε:

«Δεν έχω αμφιβολία ότι μαζί και με τους υπόλοιπους Υπουργούς θα ακολουθήσουμε μια πορεία με βάση το πρόγραμμα που είχαμε εξαγγείλει».

«Μπορεί να ανεστάλη προς στιγμή η κατά γράμμα υλοποίηση του – ευτυχώς για πολύ περιορισμένο χρόνοαλλά χωρίς αμφιβολία οι δύσκολες μέρες που έχουμε μπροστά μας απαιτούν πρώτον, συλλογικότητα και δεύτερον, συνέπεια και στη δημοσιονομική πειθαρχία και σε όλα εκείνα τα μέτρα που θα συμβάλουν το συντομότερο δυνατόν στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας».

Ο κ. Αναστασιάδης, που επικρίθηκε για τον μη διορισμό γυναίκας στο υπουργικό του συμβούλιο, είπε σήμερα ότι «επιτέλους μπορώ να προσφωνώ και μια κυρία στο Υπουργικό Συμβούλιο – βλέπετε δεν είναι μόνο το μνημόνιο που έχουμε βελτιώσει σημαντικά, είναι και τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ακούμε και προσαρμοζόμαστε».

«Θέλω να συγχαρώ θερμά, αφενός εσάς κ. Γεωργιάδη που αναλαμβάνετε ύστερα από την ευαίσθητη και πολιτικά ορθότατη απόφαση του προκατόχου σας, μιας καταξιωμένης προσωπικότητας της κυπριακής πολιτικής ζωής και όχι μόνο. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο και, βεβαίως, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που ο τόπος περνά», ανέφερε.

Απευθυνόμενος στον νέο υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Είστε εξ εκείνων που είχαμε μια στενή συνεργασία από το παρελθόν. Γνωρίζω τις γνώσεις, τις δυνατότητες και τις ικανότητες σας και δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιτελέσετε το καθήκον σας όχι μόνο στο ακέραιο, αλλά και κατά τον καλύτερο τρόπο αναδεικνυόμενος την ίδια ώρα και αντάξιος του προκατόχου σας».

Απευθυνόμενος προς τη νέα υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «αναλαμβάνετε ένα υπουργείο το οποίο οπωσδήποτε χρειάζεται μεγάλη ευαισθησία, διότι είναι ένα υπουργείο που έχει να κάνει με την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, την πολιτική που αφορά τις ευάλωτες ομάδες και την υλοποίηση των προνοιών του Μνημονίου σε πολλούς τομείς των εργασιακών σχέσεων».

Εκ μέρους των δύο νέων Υπουργών, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπο του ιδίου και της κας Αιμιλιανίδου.

Πρόσθεσε ότι, «οι ευθύνες είναι μεγάλες και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας σίγουρα μεγαλύτερες. Δική μας διαβεβαίωση είναι πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Κάτω από τη δική σας ηγεσία και καθοδήγηση είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/768581/ArticleNewsWorld.aspx

________________________________________________

ο μόνος λαός που έφαγε μεγαλύτερο δούλεμα από τους Έλληνες είναι οι Κύπριοι
μια ακόμα επιβεβαίωση

υ.γ. μέχρι το 2018



No comments: